Chianti cu aspect intens de culoare rosie cu reflexii grena. Nasul propune note parfumate de cirese negre si rosii dar si tonuri uscate de oregano ce se completeaza armonios oferind un complex aromatic tipic. Pe palatin se simt puternic aromele de cirese supracoapte echilibrate de taninuri ferme si aciditatea vibranta, iar postgustul se resimte prelung si savuros.
Clientrul nu a scris detalii
Soiul autohton intalnit in aproape toate aceste vinuri din Toscana este Sangiovese. De-a lungul timpului acesta a primit mai multe apelative in functie de regiunea de provenienta. Asadar in Brunello di Montalcino se va numi Brunello; in Montepulciano va fi Prugnolo Gentile iar in Morellino di Scansano se va numi Morellino. Un vin rosu cupajat Chianti trebuie sa contina soiul Sangiovese si cantitati mai mici de Canaiolo si Cabernet Sauvignon sau Merlot. Intr-un vin autentic din Toscana soiurile autohtone vor fi cele dominante chiar daca in compozitie se vor regasi si nume internationale.
Mai jos vei gasi portofoliul nostru de vinuri din Toscana atent selectionate care merita incercate