Chianti Superiore de culoare rosu rubiniu cu reflexii purpurii in margini, nas generos in note de fructe de padure rosii si negre acompaniate de tonuri pamantii subtile, gust echilibrat, savuros si complex cu arome de cirese coapte si condimente picante, textura catifelata si postgust proaspat, fructat si prelung.
Maturare: 12 luni in baricuri mari de stejar
Clientrul nu a scris detalii
Soiul autohton intalnit in aproape toate aceste vinuri din Toscana este Sangiovese. De-a lungul timpului acesta a primit mai multe apelative in functie de regiunea de provenienta. Asadar in Brunello di Montalcino se va numi Brunello; in Montepulciano va fi Prugnolo Gentile iar in Morellino di Scansano se va numi Morellino. Un vin rosu cupajat Chianti trebuie sa contina soiul Sangiovese si cantitati mai mici de Canaiolo si Cabernet Sauvignon sau Merlot. Intr-un vin autentic din Toscana soiurile autohtone vor fi cele dominante chiar daca in compozitie se vor regasi si nume internationale.
Mai jos vei gasi portofoliul nostru de vinuri din Toscana atent selectionate care merita incercate