Vin Rosu - Quinta do Vallado - Touriga Nacional 2019

Portugalia Douro, Portugalia
Touriga Nacional
Pret
193,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Touriga Nacional

Quinta do Vallado - Touriga Nacional 2019 este un vin obtinut 100% din Touriga Nacional de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Nasul este foarte concentrat in note specifice maturarii la baric completate de note de fructe rosii si negre de padure. Gustul are o structura complexa si echilibrata, taninuri rotunde si arome de fructe rosii iar finalul este savuros si prelung.

Asocieri culinare: branzeturi maturate semidure si dure,legume caramelizate, mezeluri fine, carne rosie.

Maturare: 16 luni in baricuri frantuzesti.

Rated 4.20 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


QUINTA DO VALLADO
Crama Quinta do Vallado a fost infiintata in 1716 si este considerata una din cele mai vechi si mai renumite din regiunea Douro. Crama este situata in apropierea oraselului Peso da Régua si a apartinut legendarei Dona Antónia Adelaide Ferreira. Quinta do Vallado a fost transmisa din generatie in generatie apartinand si in prezent familiei Ferreira.

Quinta do Valado se focuseaza in mare parte pe productia de vinuri fortifiate dar are in portofoliu si o gama de vinuri rosii si vinuri albe de foarte buna calitate. De asemenea arealul se intinde pe 65 hectare, 10 din ele fiind alocate viilor vechi plantate in anii 1920 (Vinha da Granja) si anii 1950 (Vinha da Coroa).

mai mult...
Douro
Douro este o regiune vitivinicola din nordul Portugaliei, casa vestitelor vinuri din subregiunea Porto. Arealul isi trage numele de la raul Douro care il strabate de la granita cu Spania pana in subregiunea Porto unde se varsa in Atlantic. Productia de vinuri din Douro se imparte in mod egal intre vinuri fortifiate si vinuri linistite, adesea nefiltrate. In regiunea viticola Douro se planteaza cu precadere soiuri de struguri din care se obtin vinuri rosii, cum sunt: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cao and Tinta Roriz (Tempranillo). Touriga Nacional este cel mai apeciat iar Touriga Franca este cel mai cultivat.

Mai jos gasiti o selectie de vinuri din Douro pe care va invitam sa le incercati!

mai mult...
Touriga Nacional
Touriga Nacional este un soi de strugure din regiunile viticole Dao si Douro, Portugalia. Este unul din soiurile cheie in productia de vinuri fortifiate alaturi de alte soiuri autohtone precum Touriga Franca, Tinta Roriz (Tempranillo), Tinto Cao si altele. Pe langa vinuri fortifiate, din Touriga Nacional se obtin vinuri rosii sau rosé complexe si savuroase.
mai mult...