• Pret redus
Vin Rosu - Saint Helena Winery - Sympa Cabernet Sauvignon 2017
93RP
91VA

Vin Rosu - Saint Helena Winery - Sympa Cabernet Sauvignon 2017

SUA Napa Valley, SUA
Cabernet Sauvignon
Pret
1.069,00 RON
641,40 RON Salveaza 40%
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
15%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Temperatura de servire
17-18 °C
Soiuri
Cabernet Sauvignon

Sympa Cabernet Sauvignon 2017 produs de St Helena Winery este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Nasul debuteaza cu note expresive de cirese negre si fructe negre de padure completate de note de tutun uscat si cedru. Gustul are o structura complexa cu taninuri carnoase si o textura catifelata ce abunda in arome de cirese negre si mure completate de arome de lavanda, ierburi uscate si trufe negre. Postgustul este savuros si foarte persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne de vita si vanat, charcuterie fina si carne de miel.

Maturare: 19 de luni in baricuri frantuzesti

Potential de invechire: pana in 2030

Rated 4.50 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


SAINT HELENA WINERY
Fondata in anul 2000, crama Saint Helena Winery s-a propus de la bun inceput sa se concentreze pe cultivarea si producerea de vinuri din soiul Cabernet Sauvignon. Vinurile cramei sunt dedicate pasionatilor de vinuri rosii rare si acelui grup select de hedonisti care nu-si pot refuza placerea de a degusta vinuri cu adevarat desavarsite.
mai mult...
Napa Valley
Napa Valley este celebra pentru crearea unora din cele mai bune vinuri rosii din lume. Portofoliul de vinuri din Napa Valley incepe cu vinuri rosii SUA obtinute din soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot iar Chardonnay contribuie la productia de vinuri albe de calitate din Napa Valley. Situat la 1 ora distanta de orasul San Francisco California, regiunea este una din cele mai prolifice zone vitivinicole cu vinuri din Lumea Noua.

Pe langa Cabernet Sauvignon care domina valea, palmaresul de vinuri din Napa Valley continua cu vinuri Meritage si vinuri rosii cupajate in stil Bordeaux obtinute din soiul Merlot. Chiar daca intr-o cantitate mai mica, soiul Zinfandel ramane pe o pozitie importanta in portofoliul strugurilor de vin rosu din Napa Valley, SUA. Chiar daca buchetul de vinuri albe nu este atat de popular, acesta vine in completarea celebrelor vinuri rosii din Napa Valley. Daca odata demult Riesling era cel mai des intalnit, acum vom avea vinuri albe obtinute din soiurile Sauvignon Blanc si de Chardonnay.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...