Stoc epuizat
Vin Rosu - Torre de Oña - Martelo Reserva 2015

Vin Rosu - Torre de Oña - Martelo Reserva 2015

Spania Rioja, Spania
Tempranillo, Grenache, Garnacha
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Tempranillo, Grenache, Garnacha, Mazuelo, Viura

Mostenind prospetimea si farmecul regiunii Rioja Alavesa, Martelo Reserva 2015 produs de crama Torre de Oña ne surpinde placut inca de la inceput prin culoarea sa rubinie cu reflexii purpurii in margini. Strugurii, 95% Tempranillo si 5% Manzuelo, Garnacha si Viura, provin din vite de vie cu o medie de varsta de peste 60 de ani.

Olfactiv, vinul este dominat de note savuroase de zmeura, cirese si merisoare acompaniate de note specifice maturarii in butoaie de stejar (vanilie, lemn dulce, cuisoare si ciocolata neagra). Gustul este echilibrat si catifelat cu taninuri carnoase si aciditate savuroasa, iar postgustul se resimte prelung, fructat si promite sa ofere o experienta si mai complexa pe masura ce vinul va evolua in sticla.

Asocieri culinare: ideal cu o gama variata de preparate din carne rosie si vanat dar si cu branzeturi maturate dure si semidure

Maturare: 24 de luni in 80% butoaie din stejar american si 20% butoaie din stejar frantuzesc

Temperatura optima de servire: 17-18 grade Celsius

Rated 4.20 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


TORRE DE OÑA
Crama Torre de Oña, fondata in 1987 si cumparata in 1995 de compania Rioja Alta SA, are in posesie 50 de hectare de vie. Vinurile semnate de enologul Julio Sáenz sunt vinuri cu un caracter unic, exceptionale si sofisticate, in care se regaseste cea mai pura expresie a terroirului din Rioja Alavesa.
mai mult...
Rioja
Rioja Denominación de Origen Calificada (DOCa) este cea mai cunoscuta regiune vitivinicola din Spania. Vinul face parte din cultura regiunii aproape neintrerupt inca din antichitate. Regiunea Rioja ne ofera cele mai bune vinuri rosii spaniole in mare parte din soiurile Tempranillo si Garnacha. Totodata, in cantitati mai mici, vom avea si vinuri albe Rioja Blanco din soiurile: Viura (Macabeo), Chardonnay, Garnacha Blanca, Tempranillo Blanco, Maturana Blanca, Verdejo si Sauvignon Blanc.

Rioja este formata la randul ei din trei subregiuni: Rioja Alta in vest, Rioja Alavesa in nord si Rioja Oriental in est. Rioja Alta asa cum ne sugereaza si numele este asezata la o altitudine mai mare fata de celelalte doua. Solurile sunt argiloase, iar vinurile de Rioja rezultate sunt mai elegante. Rioja Alvesa vine in continuarea regiunii Rioja Alta. Este formata aproape in totalitate din soluri calcaroase motiv pentru care vom avea vinuri de Rioja seci cu o prospetime pregnanta. Rioja Oriental este o subregiune cu influente mediteraneene, climat bland si soluri diversificate. Conditiile sunt prielnice mai ales pentru soiul Garnacha. Asadar vom avea vinuri Rioja rosii mai corpolente decat in celelalte doua subregiuni.

In Rioja exista in trecut o preferinta pentru baricurile din stejar american dar in prezent o mare parte din crame folosesc un amestec din stejar american si stejar frantuzesc. Un vin Rioja este clasificat in functie de perioada petrecuta in butoaie. Astfel vom avea urmatoarele categorii: Joven, Crianza, Reserva si Gran Reserva, pe care le puteti incerca din selectia de mai jos.

mai mult...
Tempranillo
Tempranillo este un soi de strugure rosu, considerat "coloana vertebrala" a catorva vinuri de exceptie din Spania si Portugalia; enologii adora sa il foloseasca in cupaje, datorita structurii pe care o ofera vinului. Aproape orice vin rosu din Rioja si Ribera del Duero are la baza Tempranillo, iar in Portugalia soiul este la fel de celebru in Valea Douro, insa sub numele de Tinta Roriz. Tempranillo este un soi ce s-a adaptat foarte bine si in Lumea Noua, in special in California, Argentina si Australia. Tempranillo este un soi foarte taninos, datorita pielii foarte groase a strugurelului si, de asemenea, este foarte potrivit pentru consumatorii lumii noi, deoarece este un soi foarte aromat, ce dezvaluie note de capsuni, coacaze, prune si cirese, tutun si ciocolata. 
mai mult...