Vin Spumant - Llopart - Panoramic Imperial Corpinnat Brut 2016

Spania Catalonia, Spania
Parellada, Macabeo, Xarel-lo
Pret
171,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
branza maturata peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
11.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Parellada, Macabeo, Xarel-lo
Imperial Panoramic Corpinnat Brut s-a creat din soiurile caracteristice regiunii, acestea fiind Xarel·lo, Macabeu si Parellada.

Acest corpinnat ne incanta cu un aspect placut si o culoare aurie, cu perlaj fin si dens. Nasul este bogat in note de miere, alune prajite, echilibrat de indicii minerale. Gustul preia o senzatie cremoasa, datorita aromelor dulci-acrisoare, lasand loc de un final delicat, de durata.

Asocieri culinare: fructe de mare, paella, preparate din bucataria indiana si chinezeasca, preparete picante

Maturare: minim 70 de luni in sticla

Temperatura optima de servire: 5°-7°C
Rated 4.10 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


LLOPART
Familia Llopart cultiva struguri pe actualul domeniu inca din 1385, fiind atestat transferul pamantului catre Bernardus Leopardi, cunoscut in acea vreme drept Can Llopart de Subirats, printr-un document scris in latina si pastrat cu mare grija in arhiva familiei. Spre sfarsitul anilor 1800 familia s-a dedicat complet cultivarii strugurilor producand prima cava in 1887. Consolidand modul de operare si prelucrare a strugurilor, Pere Llopart i Vilarós se concentreza pe obtinerea calitatii in detrimentul cantitatii si in mijlocul anilor 1950 familia dobandeste statutul de producator emerit de cava.
mai mult...
Catalonia
Catalonia este o regiune vitivinicola cu un specific aparte in materie de vinuri spaniole fata de restul Spaniei avand o puternica influenta frantuzeasca. Clima catalana este partial mediteraneana. Spre interiorul continentului avem o clima continental-arida ce alterneaza cu frontul mai racoros dinspre poalele dealurilor. Pe portiunile mai inalte se cultiva soiurile specifice celebrelor vinuri spumante Cava- Macabeo, Parellada, Xarel-lo si Chardonnay- care imbogatesc portofoliul de vinuri din Catalonia. Soiurile de struguri specifice celebrelor vinuri din Catalonia sunt: Tempranillo (Ull de Llebre), Garnacha si Monastrell plus alte soiuri internationale specifice regiunii Bordeaux. Am pregatit o lista cu vinuri din Catalonia pe care sa le incerci chiar aici.
mai mult...
Parellada
Parellada este un soi de strugure alb originar din Catalonia, Spania. Alaturi de Xarel-lo si Macabeo, Parellada este unul din strugurii cheie in productia de vinuri spumante spaniole, Cava. Pe langa Cava, acest soi produce vinuri de calitate impreuna cu Sauvignon Blanc si Chardonnay.
mai mult...