Stoc epuizat
Vin Spumant - Marques de la Concordia - Cava Brut Nature Reserva 2018

Vin Spumant - Marques de la Concordia - Cava Brut Nature Reserva 2018

Spania Catalonia, Spania
Chardonnay, Parellada, Macabeo
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Brut Nature (Zero Dozaj)
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Cava
Soiuri
Chardonnay, Parellada, Macabeo, Xarel-lo

Cava Brut Nature Reserva de la Familia 2018 creata dupa metoda traditionala are o culoare galben aurie si perlaj fin, nas elegant dominat de note de citrice si caise cu indicii de paine prajita, gust catifelat si echilibrat si final savuros, fructat si persistent.

Asocieri culinare: aperitive, branzeturi maturate moi si semidure, peste si salate cu fructe de mare


MARQUES DE LA CONCORDIA
MARQUES DE LA CONCORDIA este o crama din Spania, regiunea vitivinicola Rioja, construita pe locul unei foste fabrici de zahar. Terroir-ul Rioja Alta permite experimentarea cu diferite soiuri de struguri, cu toate ca la baza ramane renumitul Tempranillo. Cele mai vechi vite care inca dau rod au fost plantate in 1929, iar maturarea vinurilor se face in special cu baricuri frantuzesti.
mai mult...
Catalonia
Catalonia este o regiune vitivinicola cu un specific aparte in materie de vinuri spaniole fata de restul Spaniei avand o puternica influenta frantuzeasca. Clima catalana este partial mediteraneana. Spre interiorul continentului avem o clima continental-arida ce alterneaza cu frontul mai racoros dinspre poalele dealurilor. Pe portiunile mai inalte se cultiva soiurile specifice celebrelor vinuri spumante Cava- Macabeo, Parellada, Xarel-lo si Chardonnay- care imbogatesc portofoliul de vinuri din Catalonia. Soiurile de struguri specifice celebrelor vinuri din Catalonia sunt: Tempranillo (Ull de Llebre), Garnacha si Monastrell plus alte soiuri internationale specifice regiunii Bordeaux. Am pregatit o lista cu vinuri din Catalonia pe care sa le incerci chiar aici.
mai mult...
Chardonnay
Chardonnay este unul dintre cele mai faimose si plantate soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Cu toate ca cele mai expresive varietati de Chardonnay sunt produse in Burgundia si California, soiul a fost pus in valoare si de producatori din Italia, Australia, Noua Zeelanda si anumite parti din Africa de Sud. Aromele unui Chardonnay sunt greu de descris si difera de la o podgorie la alta; multe vinuri Chardonnay sunt foarte complexe, datorita metodei de producere. Astfel fermentatia malolactica aduce arome untoase si/sau maturarea cotribuie cu note de vanilie, fum si indicii de condimente precum cuisoare sau scortisoara. 
mai mult...