Tempranillo de culoare rosu-grena inchis, nas expresiv de cirese si prune coapte acompaniate de note de scortisoara, cedru, toast si smochine confiate, gust savuros, rotund si elegant cu arome fructate si tonuri de tutun uscat si vanilie, iar postgustul este placut, lung si complex. Acest vin a fost maturat 24 de luni in baricuri noi din stejar American si 6 luni in baricuri noi din stejar Frantuzesc.
Conform regulilor impuse de D.O., un vin rosu din Ribera del Duero (vinos tintos) trebuie sa contina un minim de 75% Tempranillo. Completarea se face in mare parte din Cabernet Sauvignon, Merlot si Malbec. Soiurile Albillo sau Garnacha sunt permise in cantitati de 5% cu specificatia ca soiul Garnacha este preponderent pentru vinuri rosé. Albillo este singurul soi de vin alb cultivat in Ribera del Duero.
Mai jos avem o selectie de vinuri din Ribera del Duero pe care te invitam sa le incerci.