Stoc epuizat
Vin Rosu - Vinha do Romezal - Rotolus - Douro Reserva 2015

Vin Rosu - Vinha do Romezal - Rotolus - Douro Reserva 2015

Portugalia Douro, Portugalia
Tempranillo, Touriga Franca
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2015
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Tempranillo, Touriga Franca, Touriga Nacional

Culoare rosu-rubiniu cu reflexii violet-deschis in margini, nas intens de fructe rosii, ierburi aromate, trandafiri, piper, frunze de tutun si scortisoara, gust cu o structura solida, echilibrat si elegant cu arome fructate si postgust prelung si savuros. A fost maturat 6 luni in baric din stejar frantuzesc si are un potential bun de invechire.  


VINHA DO ROMEZAL
Vinha do Romezal este o crama de familie asezata in regiunea viticola Douro, Portugalia. Vinha do Romezal este administrata de familia Quinas Guerra care cu ajutorul celebrului vinificator Luis Duarte, produce vinuri rosii portugheze de calitate excelenta obtinute din soiurile de struguri Touriga Nacional, Touriga Franca si Tinta Roriz.
mai mult...
Douro
Douro este o regiune vitivinicola din nordul Portugaliei, casa vestitelor vinuri din subregiunea Porto. Arealul isi trage numele de la raul Douro care il strabate de la granita cu Spania pana in subregiunea Porto unde se varsa in Atlantic. Productia de vinuri din Douro se imparte in mod egal intre vinuri fortifiate si vinuri linistite, adesea nefiltrate. In regiunea viticola Douro se planteaza cu precadere soiuri de struguri din care se obtin vinuri rosii, cum sunt: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cao and Tinta Roriz (Tempranillo). Touriga Nacional este cel mai apeciat iar Touriga Franca este cel mai cultivat.

Mai jos gasiti o selectie de vinuri din Douro pe care va invitam sa le incercati!

mai mult...
Tempranillo
Tempranillo este un soi de strugure rosu, considerat "coloana vertebrala" a catorva vinuri de exceptie din Spania si Portugalia; enologii adora sa il foloseasca in cupaje, datorita structurii pe care o ofera vinului. Aproape orice vin rosu din Rioja si Ribera del Duero are la baza Tempranillo, iar in Portugalia soiul este la fel de celebru in Valea Douro, insa sub numele de Tinta Roriz. Tempranillo este un soi ce s-a adaptat foarte bine si in Lumea Noua, in special in California, Argentina si Australia. Tempranillo este un soi foarte taninos, datorita pielii foarte groase a strugurelului si, de asemenea, este foarte potrivit pentru consumatorii lumii noi, deoarece este un soi foarte aromat, ce dezvaluie note de capsuni, coacaze, prune si cirese, tutun si ciocolata. 
mai mult...