Stoc epuizat
Vin Rosu - Viu Manent - Carmenere El Incidente 2018
95DE
93RP

Vin Rosu - Viu Manent - Carmenere El Incidente 2018

Chile Colchagua Valley, Chile
Malbec, Petit Verdot
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Malbec, Petit Verdot, Carménère

Carménère El incidente 2018 este un vin complex de culoare purpurie cu reflexii violacee in margini. Nasul este expresiv si generos in note de mirodenii exotice si fructe negre alaturi de note florale de violete si indicii de ceai verde. Gustul are o structura eleganta, fructata si o textura catifelata. Postgustul este savuros si persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate semidure si dure, preparate din carne de pui, carne rosie, mezeluri fine.

Maturare: 85% in baricuri frantuzesti timp de 17 luni si 15% in cuve de ciment

Potential de invechire: pana in 2027


VIU MANENT
Povestea podgoriei Viu Manent incepe in 1935 cand fondatorul acesteia, catalanul Miguel Viu-Garcia ajunge in orasul Santiago de Chile alaturi de cei doi fii ai sai: Agustín si Miguel Viu-Manent. Situata in Colchagua Valley una din cele mai importante regiuni viticole din Chile, podgoria Viu Manent este responsabila pentru productia de vinuri chiliene de foarte buna calitate obtinute in mare parte din soiurile: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carménère, Syrah, Malbec si Chardonnay.
mai mult...
Colchagua Valley
Colchagua Valley este o regiune viticola din Chile, una din cele mai promitatoare regiuni producatoare de vinuri din America de Sud. Cele mai bune vinuri rosii din Colchagua Valley sunt obtinute din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Carmenère si Syrah urmate ca importanta de soiurile Malbec si Merlot. In materie de vinuri albe, pe partea oceanica a regiunii intalnim vinuri obtinute din Chardonnay si Sauvignon Blanc.
mai mult...
Malbec
Malbec este un soi de strugure originar din sud-vestul Frantei (zona Cahors), dar care s-a facut remarcat in Argentina. Datorita succesului din Mendoza, Malbec a trecut de la obscuritate la popularitate internationala in doar cateva decenii, transformand simultan Argentina intr-o tara respectata, din punct de vedere al vinului.  Malbec este un soi ce produce struguri de culoare intensa, de unde are si o culoare rosu intens. In principiu, diferentele dintre un Malbec de lume veche si unul de lume noua sunt: un Malbec frantuzesc se vrea a fi mai carnos, rustic si taninos, in timp ce un Malbec argentinian este mai intens in arome, mai copt si mai suculent.
mai mult...