Stoc epuizat
Vin Rosu - Viu Manent - Carmenere Reserva Estate Collection 2019

Vin Rosu - Viu Manent - Carmenere Reserva Estate Collection 2019

Chile Colchagua Valley, Chile
Shiraz, Syrah, Carménère
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Shiraz, Syrah, Carménère

Carmenere Reserva Estate Collection 2019 este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee obtinut din 98% Carménère si 2% Syrah. Nasul debuteaza cu note de cirese, fructe negre completate de tonuri de mirodenii usor piperate. Gustul este complex si echilibrat cu o textura savuroasa si taninuri rotunde. Postgustul este persistent si placut.

Asocieri culinare: carne rosie, carne de vanat, platouri de branzeturi maturate dure si semidure si mezeluri fine.

Potential de invechire: 4 ani.


VIU MANENT
Povestea podgoriei Viu Manent incepe in 1935 cand fondatorul acesteia, catalanul Miguel Viu-Garcia ajunge in orasul Santiago de Chile alaturi de cei doi fii ai sai: Agustín si Miguel Viu-Manent. Situata in Colchagua Valley una din cele mai importante regiuni viticole din Chile, podgoria Viu Manent este responsabila pentru productia de vinuri chiliene de foarte buna calitate obtinute in mare parte din soiurile: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carménère, Syrah, Malbec si Chardonnay.
mai mult...
Colchagua Valley
Colchagua Valley este o regiune viticola din Chile, una din cele mai promitatoare regiuni producatoare de vinuri din America de Sud. Cele mai bune vinuri rosii din Colchagua Valley sunt obtinute din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Carmenère si Syrah urmate ca importanta de soiurile Malbec si Merlot. In materie de vinuri albe, pe partea oceanica a regiunii intalnim vinuri obtinute din Chardonnay si Sauvignon Blanc.
mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...