Stoc epuizat
Vin Rosu - Viu Manent - Malbec Gran Reserva 2018
91DE
Vin eco: vegan

Vin Rosu - Viu Manent - Malbec Gran Reserva 2018

Chile Colchagua Valley, Chile
Malbec
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Malbec

Malbec Gran Reserva 2018 este un vin obtinut din 97% Malbec si 3% Syrah de culoare rosu-visiniu, nas fin, elegant in care predomina note de cirese supracoapte si fructe de padure completate de note specifice maturarii la baric (tutun uscat). Gustul are un caracter echiibrat si vibrant si taninuri rotunde. Postgustul este persistent si savuros.

Asocieri culinare: carne rosie, platouri de branzeturi maturate dure si semidure si mezeluri fine.

Maturare: 87% invechit 12 luni in baricuri frantuzesti si 13% in cuve de inox si ciment

Potential de invechire: 6 ani.

Rated 3.80 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


VIU MANENT
Povestea podgoriei Viu Manent incepe in 1935 cand fondatorul acesteia, catalanul Miguel Viu-Garcia ajunge in orasul Santiago de Chile alaturi de cei doi fii ai sai: Agustín si Miguel Viu-Manent. Situata in Colchagua Valley una din cele mai importante regiuni viticole din Chile, podgoria Viu Manent este responsabila pentru productia de vinuri chiliene de foarte buna calitate obtinute in mare parte din soiurile: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carménère, Syrah, Malbec si Chardonnay.
mai mult...
Colchagua Valley
Colchagua Valley este o regiune viticola din Chile, una din cele mai promitatoare regiuni producatoare de vinuri din America de Sud. Cele mai bune vinuri rosii din Colchagua Valley sunt obtinute din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Carmenère si Syrah urmate ca importanta de soiurile Malbec si Merlot. In materie de vinuri albe, pe partea oceanica a regiunii intalnim vinuri obtinute din Chardonnay si Sauvignon Blanc.
mai mult...
Malbec
Malbec este un soi de strugure originar din sud-vestul Frantei (zona Cahors), dar care s-a facut remarcat in Argentina. Datorita succesului din Mendoza, Malbec a trecut de la obscuritate la popularitate internationala in doar cateva decenii, transformand simultan Argentina intr-o tara respectata, din punct de vedere al vinului.  Malbec este un soi ce produce struguri de culoare intensa, de unde are si o culoare rosu intens. In principiu, diferentele dintre un Malbec de lume veche si unul de lume noua sunt: un Malbec frantuzesc se vrea a fi mai carnos, rustic si taninos, in timp ce un Malbec argentinian este mai intens in arome, mai copt si mai suculent.
mai mult...