Vin Rosu - Viu Manent - Malbec Viu1 2017
93RP

Vin Rosu - Viu Manent - Malbec Viu1 2017

Producator VIU MANENT
Chile Colchagua Valley, Chile
Pret
400,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 19,00 RON 114,00 RON
30+ phone Suna la 0771 482 898 phone Suna la 0771 482 898
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Malbec, Petit Verdot

Malbec Viu 1 2017 este un vin expresiv de culoare rosu visiniu intens cu reflexii violacee in margini obtinut din 93% Malbec si 7% Petit Verdot. Parfumul din nas este complex incepand cu tonuri de fructe negre, violete si grafit urrmate ca apoi sa continue cu tonuri de cassis, mirodenii dulci, tutun si piele tabacita. Pe palatin se distinge un gust vibrant si elegant cu taninuri rotunde si o textura excelenta asigurandu-se un final placut aromat si persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, carne de miel si preparate din carne de vita si porc la grill.

Maturare: 18 luni - 56% in baricuri frantuzesti, 13% in amfore de lut si 31% in butoaie de stejar

Potential de invechire: pana in 2028.


VIU MANENT
Povestea podgoriei Viu Manent incepe in 1935 cand fondatorul acesteia, catalanul Miguel Viu-Garcia ajunge in orasul Santiago de Chile alaturi de cei doi fii ai sai: Agustín si Miguel Viu-Manent. Situata in Colchagua Valley una din cele mai importante regiuni viticole din Chile, podgoria Viu Manent este responsabila pentru productia de vinuri chiliene de foarte buna calitate obtinute in mare parte din soiurile: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carménère, Syrah, Malbec si Chardonnay.
mai mult...
Malbec

Vinuri Malbec

Malbec este un soi de strugure originar din sud-vestul Frantei (zona Cahors), dar care s-a facut remarcat in Argentina. Datorita succesului din Mendoza, Malbec a trecut de la obscuritate la popularitate internationala in doar cateva decenii, transformand simultan Argentina intr-o tara respectata, din punct de vedere al vinului.  Malbec este un soi ce produce struguri de culoare intensa, de unde are si o culoare rosu intens. In principiu, diferentele dintre un Malbec de lume veche si unul de lume noua sunt: un Malbec frantuzesc se vrea a fi mai carnos, rustic si taninos, in timp ce un Malbec argentinian este mai intens in arome, mai copt si mai suculent.
mai mult...