• Pret redus
Vin Rosu - Waipara Hills - Pinot Noir 2019

Vin Rosu - Waipara Hills - Pinot Noir 2019

Noua Zeelanda Central Otago, Noua Zeelanda
Pinot Noir
Pret
84,00 RON
50,40 RON Salveaza 40%
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Pinot Noir

Pinot Noir 2019 produs de Waipara Hills este un vin de culoare rosu grena intens cu reflexii purpurii in margini, nas expresiv cu note tipice soiului de fructe rosii (cirese, zmeura si coacaze) dar dupa aerisire aapar note florale (hibiscus si petale de trandafir) si de cuisoare. Gustul are o textura catifelata si o structura eleganta cu accent pe aromele de fructe rosii si indicii pamantii. Postgustul prelung si fructat lasa impresia unui vin echilibrat si foarte savuros. 

Asocieri culinare:branzeturi maturate semidure, preparate din carne de pasare (domestica dar si vanat), risotto cu ciuperci si mezeluri fine

Rated 3.30 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


WAIPARA HILLS
Infiintata in 2001, Waipara Hills se mandreste cu productia sa de vinuri de foarte buna calitate - omagiu adus culturii si traditiilor din South Island- Noua Zeelanda. Practicile lor de vinificare incurajeaza pastrarea echilibrului dintre podgorie si mediul inconjurator. Dintre soiurile de struguri ce se fac remarcate in Waipara Hills cel mai popular este soiul Pinot Noir.
mai mult...
Central Otago
Central Otago este cea mai sudica regiune vitivinicola din Noua Zeelanda si din lume. Lista de vinuri din Central Otago este reprezentata de celebrele vinuri rosii de Lume Noua obtinute din soiul Pinot Noir. Un vin rosu autentic din Central Otago, Noua Zeelanda trebuie sa fie de culoarea rosu grena, proaspat cu arome vegetrale si caracter mineral pronuntat. Arealul este raspandit pe diferite subregiuni: Gibbston, Alexandra, Wanaka si Cromwell Basin. Lacurile Dunstan, Wakatipu si Wanaka contribuie si ele la calitatea terroir-ului impreuna cu raurile Kawarau si Clutha.

Lista de vinuri din Central Otago este imbogatita de un palmares impresionant de vinuri albe de Noua Zeelanda obtinute din soiurile Chardonnay, Riesling si Pinot Gris si de o varietate de vinuri spumante obtinute prin metoda traditionala. Peisajul din Central Otago a fost sculptat de ghetari de-a lungul timpului iar solurile sunt formate in mare parte din mica, sisturi si gresii grauwacke.

Te invitam sa degusti celebrul vin din Central Otago din lista.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...