Vin Alb - Journey's End - Weather Station Sauvignon Blanc 2021

Africa de Sud Stellenbosch, Africa de Sud
Sauvignon Blanc
Pret
86,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
paste fainoase peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2021
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Sauvignon Blanc

Weather Station Sauvignon Blanc produs de crama Journey's End este un vin de culoare galben pal cu reflexii verzui in margini. Nas pronuntat cu note de limeta, smochine, kiwi, agrise si note subtile de ierburi aromate cu indicii minerale. Remarcam arome delicioase de kiwi si mar verde acrisor ce invaluie palatinul. Postgustul este prelung si plin de prospetime.

Asocieri culinare: salate, paste, fructe de mare.

Maturare: 4 luni in cuve de inox

Rated 3.70 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


JOURNEY'S END
Fondata in 1996 de catre familia Gabb, crama Journey's End se afla in renumita regiune viticola Stellenbosch din Africa de Sud. De vinificare este responsabil enologul Leon Esterhuizen care este adeptul minime interventii asupra strugurilor, lasand terroirul sa ocupe primplanul in fiecare din vinurile cramei. Rezultatul il veti putea aprecia degustand fiecare din vinurile Journey's End, vinuri cu o fructuozitate remarcabila si un echilibru absolut seducator. Un alt proiect al echipei de vinificatori ai cramei Journey's End este Reign of Terroir. Pentru aceste vinuri strugurii sunt achizitionati de la viticultori din regiunea Swartland. Aceasta regiune avand un climat mai calduros si o compozitie a solurilor diferita de cea din Stellenbosch, vinurile obtinute sunt cel putin interesante daca nu chiar carismatice.
mai mult...
Stellenbosch
Stellenbosch este probabil cea mai cunoscuta regiune vitivinicola din Africa de Sud. Regiunea din zona costala Western Cape este imbibata in istorie si este locasul celor mai renumite podgorii care se remarca prin cele mai bune vinuri din Africa de Sud. Lista de vinuri din Stellembosch incepe cu Cabernet Sauvignon, cel mai popular soi de vin rosu din intregul areal deoarece produce cele mai bune vinuri din Africa de Sud. Deseori este amestecat cu Merlot pentru a crea vinuri cupajate rosii Stellenbosch in stil Bordeaux. Arealul este al doilea cel mai vechi asezamant al Africii de Sud dupa Cape Town.

Celebrele vinuri din Stellenbosch, Sfrica de Sud obtinute din Cabernet Sauvignon sunt renumite in toata lumea. Lista de vinuri din Africa de Sud, mai exact Stellenbosch, continua cu Sauvignon Blanc, Chenin Blanc si Shiraz. Totodata e de precizat ca in aceasta regiune a luat nastere soiul Pinotage ( o incrucisare dintre soiurile Pinot Noir si Cinsaut) in 1924.

Te invitam sa degusti din lista noastra de vinuri din Stellenbosch atent alese.

mai mult...
Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc este un soi de strugure de vin alb ce provine din vestul Frantei, raspandit cu succes in toata lumea. Cu toate ca strugurele este asociat cu Valea Loire, datorita faptului ca este un personaj principal in cupajele Sancerre si Pouilly-Fume, Sauvignon Blanc provine din renumita regiune Bordeaux. In secolul XX, strugurele Sauvignon Blanc atrage atentia asupra unei alte regiuni producatoare de vin, de data asta, de Lume Noua: Marlborough, Noua Zeelanda. Acest Sauvignon Blanc de Noua Zeelanda s-a dezvoltat atat de rapid, incat fenomenul a devenit chiar un eveniment dramatic in lumea vinului. Datorita aromele instense si accesibile, vinul Sauvignon Blanc din regiunea Marlborough a cucerit intreaga lume. In afara de Franta si Noua Zeelanda, soiul de strugure Sauvignon Blanc cunoaste o crestere pe piata internationala: alte tari de Lume Noua, precum SUA, Chile si Africa de Sud, produc acum vinuri Sauvignon Blanc de exceptie. Popularitatea unui Sauvignon Blanc se datoreaza intensitatii lui. Aromele sunt incredibil de accesbile, nu se ascund deloc, de multe ori chiar ies din pahar. Astfel, un Sauvignon Blanc clasic prezinta arome de iarba, urzica, frunze de coacaze negre, sparanghel, mere verzi si agrise, dar si note de pipi-du-chat. 
mai mult...