Cabernet Sauvignon

Sansele sunt ca daca esti de pe planeta Pamant ai gustat sau cel putin ai auzit de Cabernet Sauvignon. Este aproape imposibil sa nu fi avut contact cu aceste doua cuvinte iar daca raspunsul este „nu stiu ce este acest Cabernet ‘Sovig..’, ‘Souvinon…’ ce-ai zis tu acolo,” inseamna ca ai ajuns aici din gresala insa te invit sa citesti in continuare, poate vei avea o revelatie. Citeste mai mult „Cabernet Sauvignon”

Vinuri romanesti vs. vinuri straine

Cu toate ca in ultimul deceniu s-au facut investitii masive in industria vinului din Romania, prin proiecte cu finantare Europeana, suntem inca departe, departe de top. Momentan ocupam locul al 13-lea la nivel mondial ca productie de vin si cine stie pe unde ne situam cand vine vorba de notorietate la nivel global, iar azi vreau sa dezbat putin aceasta problema de PR.

Citeste mai mult „Vinuri romanesti vs. vinuri straine”

Albarino

Cred ca nu mai incape indoiala cu privire asupra faptului ca spaniolii stiu sa faca vinuri rosii exceptionale insa cum stau cand vine vorba de vinuri albe? Destul de bine as putea spune. Unul dintre vinurile albe spaniole de care sunt convins ca va veti indragosti vara aceasta este Albarino (Alvarinho) si iata de ce spun acest lucru. Citeste mai mult „Albarino”

Vinuri impotriva caniculei

 

E cald afara. E foarte cald. In media se vihiculeaza prognoze caniculare ce vor topi  si ultima picatura de vlaga din noi. Asteptam apusul si lasara arsitei. Daca se poate sa mai adie si un vanticel din cand in cand cat sa nu mai fim nevoiti sa ingrosam nota de plata la curent ar fi minunat. Ne pregatim pentru acel moment magic de dupa crepuscul, adica acele cateva ore in care putem trai din nou dupa bunul plac si dupa pofta inimii. Apropo de pofta si de trait, nu va recomand in aceasta perioada sa abuzati de placerile gustative insa daca ne straduim putin sa fim mai moderati ne putem bucura de fiecare din placerile vietii chiar si pe canicula. Citeste mai mult „Vinuri impotriva caniculei”

Los Carneros

Dupa o perioada de mai bine de patru ani am avut placerea de a degusta din nou vinuri din SUA, mai exact din Los Carneros, CA. In 2013 am avut ocazia de a vizita faimoasa zona viticola Napa Valley si mai putin cunoscuta sa sora, insa care nu este cu nimic mai prejos, Sonoma, unde intamplarea a facut sa dau peste niste Pinot Noir-uri si Chardonnay-uri de nota ZECE! Asa am inceput pasionata idila transatlantica cu vinurile din SUA pe care acum puteti si voi sa le degustati si sa va bucurati de ele achizitionandu-le direct de pe www.rewine.ro. Citeste mai mult „Los Carneros”

Rosé de Provence

Ignorat pentru mult timp dincolo de granitele Frantei, rosé-ul si-a castigat in ultimul deceniu adepti pe intreg mapamondul insa vinurile rosé nu sunt o inventie atat de recenta pe cat pare. Rosé-urile au o istorie de peste 2600 de ani in Provence cand primii colonisti greci au adus cu ei primele vite de vie in sudul Frantei de azi si au intemeiat orasul Marseille. Pe atunci vinurile rosii, datorita lipsei tehnologice de care se bucura azi producatorii de vin, aratau mai de graba precum rosé-urile actual. Citeste mai mult „Rosé de Provence”