Vinuri din Bordeaux – Diferentele dintre malul stang si cel drept

 

Cu totii stim ca Franta a dat lumii multe din bunatatile de care ne bucuram zi de zi, cum ar fi croissantul… Pardon! Pe ala l-am inventat noi dar ei l-au copiat si l-au facut faimos. La fel s-a intamplat si cu vinul. Nu l-au inventat ei insa au facut din vin o religie mondiala iar Vaticanul acestei religii se afla in Bordeaux (si intregul department Gironde). Insa ca mai in toate religiile si aici gasim diferente schismatice – atat geografic cat si ca interpretare – de care putini stiu asa ca va invit sa descoperim care sunt acestea si in ce consta. Citeste mai mult „Vinuri din Bordeaux – Diferentele dintre malul stang si cel drept”

Cabernet Sauvignon

Sansele sunt ca daca esti de pe planeta Pamant ai gustat sau cel putin ai auzit de Cabernet Sauvignon. Este aproape imposibil sa nu fi avut contact cu aceste doua cuvinte iar daca raspunsul este „nu stiu ce este acest Cabernet ‘Sovig..’, ‘Souvinon…’ ce-ai zis tu acolo,” inseamna ca ai ajuns aici din gresala insa te invit sa citesti in continuare, poate vei avea o revelatie. Citeste mai mult „Cabernet Sauvignon”

Vinuri romanesti vs. vinuri straine

Cu toate ca in ultimul deceniu s-au facut investitii masive in industria vinului din Romania, prin proiecte cu finantare Europeana, suntem inca departe, departe de top. Momentan ocupam locul al 13-lea la nivel mondial ca productie de vin si cine stie pe unde ne situam cand vine vorba de notorietate la nivel global, iar azi vreau sa dezbat putin aceasta problema de PR.

Citeste mai mult „Vinuri romanesti vs. vinuri straine”