Afiseaza ×
Filtre active
Culoare
Culoare
Pret
Pret
Tara
Tara
Regiune
Regiune
Soiuri de struguri
Soiuri de struguri
Asocieri culinare
Asocieri culinare
An
An
Producator
Producator
Alcool
Alcool
Medalii
Medalii
Puncte
Puncte

Vin sec

Vinul sec este vinul ce contine o concentratie de aproximativ 4 grame de zahar pe litru, astfel vinul caruia ii lipseste dulceata este vin sec. De francezi, vinul sec, este considerat cel care are doar 2 grame de zahar pe litru. Gradul alcoolic minim al acestui vin este 8.

Un vin sec nu se serveste niciodata dupa dulciuri; un vin sec in schimb se poate servi impreuna cu fructe de mare, branzeturi, peste(in special rose), preparate din carne de pui. Vinul sec se bea inaintea vinurilor dulci, iar vinul alb sec se va bea intotdeauna inaintea unui vin rosu, niciodata dupa.

Vinul sec se consuma la o temperatura de aproximativ 10°C.

Sec