Stoc epuizat
Vin Rosu - Marques de la Concordia - Hacienda de Susar 2014

Vin Rosu - Marques de la Concordia - Hacienda de Susar 2014

Spania Rioja, Spania
Cabernet Sauvignon, Shiraz
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2014
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Shiraz, Syrah, Merlot, Tempranillo

Cupaj din trei soiuri de struguri: 85% Tempranillo, 10% Shiraz si 5% Merlot de culoare rosie cireasa coapta, cu nas in care se regasesc aromele de fructe uscate, nuante fine de stejar si mirodenii. Gustul este echilibrat, avand indicii de lemn dulce, vanilie si galbenusuri de ou. Cupajul a stat in butoaie noi de stejar francez timp de 18 luni.


MARQUES DE LA CONCORDIA
MARQUES DE LA CONCORDIA este o crama din Spania, regiunea vitivinicola Rioja, construita pe locul unei foste fabrici de zahar. Terroir-ul Rioja Alta permite experimentarea cu diferite soiuri de struguri, cu toate ca la baza ramane renumitul Tempranillo. Cele mai vechi vite care inca dau rod au fost plantate in 1929, iar maturarea vinurilor se face in special cu baricuri frantuzesti.
mai mult...
Rioja
Rioja Denominación de Origen Calificada (DOCa) este cea mai cunoscuta regiune vitivinicola din Spania. Vinul face parte din cultura regiunii aproape neintrerupt inca din antichitate. Regiunea Rioja ne ofera cele mai bune vinuri rosii spaniole in mare parte din soiurile Tempranillo si Garnacha. Totodata, in cantitati mai mici, vom avea si vinuri albe Rioja Blanco din soiurile: Viura (Macabeo), Chardonnay, Garnacha Blanca, Tempranillo Blanco, Maturana Blanca, Verdejo si Sauvignon Blanc.

Rioja este formata la randul ei din trei subregiuni: Rioja Alta in vest, Rioja Alavesa in nord si Rioja Oriental in est. Rioja Alta asa cum ne sugereaza si numele este asezata la o altitudine mai mare fata de celelalte doua. Solurile sunt argiloase, iar vinurile de Rioja rezultate sunt mai elegante. Rioja Alvesa vine in continuarea regiunii Rioja Alta. Este formata aproape in totalitate din soluri calcaroase motiv pentru care vom avea vinuri de Rioja seci cu o prospetime pregnanta. Rioja Oriental este o subregiune cu influente mediteraneene, climat bland si soluri diversificate. Conditiile sunt prielnice mai ales pentru soiul Garnacha. Asadar vom avea vinuri Rioja rosii mai corpolente decat in celelalte doua subregiuni.

In Rioja exista in trecut o preferinta pentru baricurile din stejar american dar in prezent o mare parte din crame folosesc un amestec din stejar american si stejar frantuzesc. Un vin Rioja este clasificat in functie de perioada petrecuta in butoaie. Astfel vom avea urmatoarele categorii: Joven, Crianza, Reserva si Gran Reserva, pe care le puteti incerca din selectia de mai jos.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...