Produse Viña Valdivieso

VALDIVIESO

Viña Valdivieso dateaza din 1879 cand Alberto Valdivieso a inființat Champagne Valdivieso fiind prima companie din Chile si America de Sud producatoare de vinuri spumante. Dupa mai bine de 100 de ani, la sfarsitul anilor 1980, compania a decis sa schimbe directia incepand si productia de vinuri linistite in celebra zona viticola Curico Valley. De atunci vinurile Valdivieso au avut parte doar de succes triumfand pe piata mondiala de vinuri castigand premii la cel mai inalt nivel.

Valdivieso are doua puncte centrale de productie una dedicata vinurilor spumante si cealalta dedicata vinurilor linistite. Printre multitudinea soiurilor de struguri cultivati aici se regasesc Pinot Noir, Merlot, Malbec, Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Sauvignon Blanc si Chardonnay.

Locatie: Central Valley, Leyda Valley → Chile

Clima: climat racoros cu influente oceanice (Pacific)

Sol: argila, lut, granit cu drenaj moderat; sol cu fertilitate scazuta indicat pentru strugurii premium

Vinificatie: Capacitatea de productie a vinurilor spumante este de 6,5 milioane de litri/an cu o capacitate de depozitare de 300.000 de sticle realizate prin metoda traditionala. Capacitatea de productie a celorlalte vinuri este de 11 milioane de litri cu o capacitate de depozitare a vinului de 4.000 de barili.