Vin Spumant - Acquesi - Marengo DOC Brut

Italia Piemonte, Italia
Cortese
Pret
79,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
11.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Spumante
Alte spumante
Soiuri
Cortese

Marengo DOC Brut este un vin spumant de culoare galben pai cu perlaj fin. In nas regasim note generoase de mar verde, piersici si migdale specific soiului Cortese iar gustul este savuros cu note fructate si indicii de migdale. Postgustul este efervescent si revigorant.

Asocieri culinare: preparate din carne alba, peste proaspat sau fructe de mare.


ACQUESI
Renumita pentru portofoliul sau de vinuri spumante obtinute prin Metoda Traditionala, podgoria Cuvage este de asemenea locul in care a luat nastere crama Acquesi ca tribut adus orasului Acqui Terme- unde e localizata aceasta. Vinurile spumante Acquesi sunt obtinute prin metoda Martinotti (metoda italiana) si se remarca prin prospetimea si aromele sale fructate specifice soiurilor: Barbera, Dolcetto, Moscato Bianco si Brachetto.
mai mult...
Piemonte
Piemonte este o regiune vitivinicola din nordul Italiei recunoscuta la nivel mondial pentru unele dintre cele mai bune vinuri rosii italiene din soiul Nebbiolo. Soiul Nebbiolo este ingredientul princi pentru 4 vinuri DOCG din Piemonte printre care: Barolo si Barbaresco.  Barolo este un comitat traditional situat pe dealurile Piemontului in nord-vestul Italiei ce se axeaza in mare parte pe vinuri rosii. Podgoriile si cramele (cantine) arealului sunt foarte cunoscute datorita celor mai bune vinuri rosii din Italia create exclusiv din strugurii Nebbiolo. Specificitatea acestor vinuri rosii din Barolo, Italia consta in  aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool. Celebrele vinuri rosii Barolo au nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile. In prezent unii producatori s-au orientat spre “stiluri mai internationale” cu perioade de maturare mai reduse.

In partea de nord-vest a regiunii Piemont vom gasi renumitele vinuri rosii Barbaresco obtinute exclusiv din soiul Nebbiolo. Asemeni unui vin Barolo, specificul acestor vinuri Barbaresco consta in taninuri ferme, aciditate ridicata si necesitatea unei perioade de maturare mai indelungate.

Desi Barolo si Barbaresco au multe puncte in comun, buchetul de vinuri italiene Barbaresco au o expresivitate mai feminina, mai blanda spre deosebire de buchetul de vinuri Barolo care emana o alura mai masculina si mai ferma.

Cele mai cunoscute vinuri din Piemonte sunt: Barolo, Barbaresco si Barbera d'Asti. Terroir-ul se situeaza la poalele Alpilor de Vest care incercuiesc regiunea in nord si in vest creand astfel granita naturala cu Provence, Franta. Piemont este adesea descris ca “Burgundia” Italiei.

mai mult...
Cortese
Cortese este un soi de strugure din care se obtin vinuri albe. Originar din Italia, soiul este des intalnit in regiunea viticola Gavi, Piemonte. Un vin alb Cortese este proaspat si generos in note florale si fructate. Pe langa vinuri albe linistite, din soiul de struguri Cortese se obtin si vinuri spumante “Cortese Marengo” sub apelatiunea Piedmont DOC.
mai mult...