Stoc epuizat
Vin Alb - Alois Lageder - Forra Manzoni Bianco IGT 2018
Vin eco: biodinamic

Vin Alb - Alois Lageder - Forra Manzoni Bianco IGT 2018

Italia Trentino-Alto Adige, Italia
Manzoni Bianco
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Manzoni Bianco

Forra Manzoni Bianco IGT 2018 este un vin cu aspect limpede si intens de culoare galben auriu. Nasul este intens si condimentat dominat de note fructate (para si gutui) acompaniate de note de cremene. Gustul este amplu, elegant si savuros iar postgustul este proaspat si usor piperat.

Asocieri culinare: preparate pe baza de peste, creveti, carne de pui.

Maturare: 9 luni pe drojdii


ALOIS LAGEDER
“Cultivating nature as a habitat of life.” Alois Lageder este o podgorie de familie care se ghideaza dupa principii biodinamice. Abordarea lor holistica este reflectata atat in activitatile vitivinicole cat si in relatia armonioasa cu mediul inconjurator. Misiunea lor e aceea de a crea vinuri de cea mai buna calitate care sa reflecte autenticitatea, unicitatea si culoarea locului.
mai mult...
Trentino-Alto Adige
Trentino - Alto Adige este o regiune viticola asezata in punctul cel mai nordic al Italiei, la granita cu Austria. Vinurile produse in Trentino - Alto Adige reflecta autenticitatea si traditiile locului fiind produse in mare parte din soiuri de struguri de origine germanica (Müller-Thurgau si Sylvaner) si soiuri autohtone (Schiava). Pe langa vinuri traditionale, Trentino - Alto Adige produce vinuri de calitate superioara obtinute din soiuri internationale: Pinot Grigio, Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Bianco, Sauvignon Blanc plus alte soiuri de struguri pentru vinuri rosii din Bordeaux.
mai mult...
Manzoni Bianco
Manzoni Bianco este un soi de strugure din Veneto, Italia, din care se obtin vinuri albe seci. General vorbind gama de vinuri albe Manzoni Bianco sunt corpolente dar pline de prospetime, generoase in note florale, mirodenii si indicii minerale. Soiul Manzoni Bianco a aparut in urma incrucisarii dintre Pinot Bianco si Riesling. La fel ca parintii lui, acest soi prefera o clima mai racoroasa pe care o gaseste din plin in regiunile viticole Veneto si Friuli.
mai mult...