Vin Rosu - Alois Lageder - Pinot Noir DOC 2018

Italia Trentino-Alto Adige, Italia
Pinot Noir
Pret
140,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne alba carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Pinot Noir

Pinot Noir 2019 produs de crama Alois Lageder este un vin de culoare rosu- rubiniu cu reflexii grena in margini. Buchetul din nas este proaspat, usor mineral si bogat in note de fructe rosii (fructe rosii de padure si cirese). Gustul este savuros si fructat invaluit in note usor condimentate iar postgustul este elegant si delicat.

Poate fi asociat excelent cu preparate din carne de miel, rata, pui sau platou de branzeturi dure sau semidure.

Maturare: 12 luni pe drojdii


ALOIS LAGEDER
“Cultivating nature as a habitat of life.” Alois Lageder este o podgorie de familie care se ghideaza dupa principii biodinamice. Abordarea lor holistica este reflectata atat in activitatile vitivinicole cat si in relatia armonioasa cu mediul inconjurator. Misiunea lor e aceea de a crea vinuri de cea mai buna calitate care sa reflecte autenticitatea, unicitatea si culoarea locului.
mai mult...
Trentino-Alto Adige
Trentino - Alto Adige este o regiune viticola asezata in punctul cel mai nordic al Italiei, la granita cu Austria. Vinurile produse in Trentino - Alto Adige reflecta autenticitatea si traditiile locului fiind produse in mare parte din soiuri de struguri de origine germanica (Müller-Thurgau si Sylvaner) si soiuri autohtone (Schiava). Pe langa vinuri traditionale, Trentino - Alto Adige produce vinuri de calitate superioara obtinute din soiuri internationale: Pinot Grigio, Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Bianco, Sauvignon Blanc plus alte soiuri de struguri pentru vinuri rosii din Bordeaux.
mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...