Stoc epuizat
Vin Rosu - Bodega Garzón - Reserva Cabernet Franc 2019
93DE

Vin Rosu - Bodega Garzón - Reserva Cabernet Franc 2019

Uruguay Maldonado, Uruguay
Cabernet Franc
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Cabernet Franc

Cabernet Franc Reserva 2019 este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Nas expresiv cu note intense de capsicum, mirodenii si cirese supracoapte urmate de notele specifice maturarii la baric: ciocolata neagra si fum. In gust remarcam arome de fructe negre supracoapte invaluite in note proaspete de eucalipt, menta si taninuri moi. Postgustul este prelung, proaspat si savuros.

Asocieri culinare: preparate din bucataria Mediteraneana,branzeturi maturate semidure si dure, preparate din carne de pui, carne rosie si mezeluri fine.

Maturare: 6-12 luni pe drojdii in baricuri de stejar


BODEGA GARZÓN
Asezata in proximitatea oceanului Atlantic - la 160 m deasupra nivelului marii - Bodega Garzon se lauda cu unele dintre cele mai bune vinuri din Uruguay. Podgoria a fost infiintata de renumitul bilionar argentinian Alejandro Burgheroni. Savuroasele vinuri rosii si vinuri albe din Bodega Garzon oglindesc identitatea si autenticitatea terroir-ului Garzon.
mai mult...
Maldonado
Maldonado este o regiune viticola din sud-estul Uruguayului apreciata in principal pentru productia de vinuri rosii obtinute din soiul de strugure Tannat, urmat ca importanta de soiuri precum Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc. Productia de vinuri albe din Maldonado este dominata de soiuri internationale precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon si Riesling. Bodega Garzon, cea mai importanta crama din Uruguay se afla in aceasta regiune viticola.
mai mult...
Cabernet Franc
Cabernet Franc este un soi de strugure frantuzesc, cu piele foarte inchisa, crescut si produs in numeroase regiuni viticole din lume. Soiul Cabernet Franc este considerat al treilea soi al regiunii Bordeaux, dupa Merlot si Cabernet Sauvignon, si este utilizat in multiple cupaje si red blends din intreaga lume, dand acele arome de tutun si condimente inchise la culoare. Vinul obtinut din Cabernet Franc este unul lejer, cu corp mediu, ce are caracteristici vegetale, in special aroma de ardei gras verde. Din acest motiv, Cabernet Franc este de multe ori cofundat cu un Cabernet Sauvignon tanar sau chiar Carmenere.
mai mult...