CANTINE RISVEGLIO

Cantine Risveglio a fost fondat in 1958 si in istoria sa de mai bine de sase decenii a supravietuit unor perioade foarte critice devenind in prezent crama etalon a viticulturii din imprejurimile orasului Brindisi. Convinsi ca singurul atuu care conteaza este calitatea s-au concentrat eforturile in a face vinuri gastronomice pentru bucataria din sudul Italiei. Au obtinut premii importante in competetiile de vinuri precum la Vinitaly si la Concursul Mondial din Bruxelles, iar o mare parte din ele le gasiti si in portofoliul REWINE.

Datorita nivelului scazut de precipitatii concentratia alcoolului este destul de evidenta in aceste vinuri fiind una dintre tipicitatile zonei. Cu toate acestea Puglia produce mai mult vin decat orice alta regiune din Italia, ajungand la 17% din producția nationala. Cele mai cultivate soiuri in regiune sunt: Primitivo, Negroamaro, Uva Troia,.

CANTINE RISVEGLIO

Cantine Risveglio a fost fondat in 1958 si in istoria sa de mai bine de sase decenii a supravietuit unor perioade foarte critice devenind in prezent crama etalon a viticulturii din imprejurimile orasului Brindisi. Convinsi ca singurul atuu care conteaza este calitatea s-au concentrat eforturile in a face vinuri gastronomice pentru bucataria din sudul Italiei. Au obtinut premii importante in competetiile de vinuri precum la Vinitaly si la Concursul Mondial din Bruxelles, iar o mare parte din ele le gasiti si in portofoliul REWINE.

Datorita nivelului scazut de precipitatii concentratia alcoolului este destul de evidenta in aceste vinuri fiind una dintre tipicitatile zonei. Cu toate acestea Puglia produce mai mult vin decat orice alta regiune din Italia, ajungand la 17% din producția nationala. Cele mai cultivate soiuri in regiune sunt: Primitivo, Negroamaro, Uva Troia, Susumaniello, Malvasia Nera, Sangiovese, Barbera, Verdesca, Trebbiano, Malvasia Alb si Bianco d'Alessano.

Vinurile cramei: Susu, Simposio Brindisi Rosso Riserva, Pecoranera Nero di Troia si 72100 Selezione Speciale Negroamaro.

Locatie: Puglia, Brindisi (68m deasupra nivelului marii), Italia

Clima: climat mediteranean caracterizat prin veri ce se bucura de briza marii si ierni blande

Sol: ses si deluros, foarte fertil si bogat in fier, calcar si argila

Vinificatie: Strugurii sunt procesati dupa tehnologia standard a productiei moderne de vinuri in vase de fermentare cu temperatura controlata. In mare parte fermierii culeg boabele manual si cresc vita de vie de talie medie deoarece in felul acesta fructul se adapteaza mult mai bine la conditiile climatice ale zonei.