Vin Rosu - Cantine Risveglio - Pecoranera Nero di Troia 2022

Italia Puglia, Italia
Nero Di Troia
Pret
95,00 RON
Cantitate

Fisa tehnica

An
2022
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Nero Di Troia

Nero di Troia Pecoranera 2022 de la Cantine Risveglio este un vin surprinzator de carismatic de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini, nas expresiv si generos in note de fructe negre de padure coapte (mure, coacaze, afine si cirese) acompaniate de note de condimente (cacao, cafea, vanilie si lemn dulce), cu un gust savuros, fructat si echilibrat, iar in final se resimte rotund si persistent.

Asocieri culinare: preparate din carne rosie la gratar sau in tocane, branzeturi maturate dure si paste cu ragu.

Maturare: 6 luni in baricuri frantuzesti

Temperatura de servire ideala: 18 grade C

Rated 4.30 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


CANTINE RISVEGLIO
Cantine Risveglio a fost fondat in 1958 si in istoria sa de mai bine de sase decenii a supravietuit unor perioade foarte critice devenind in prezent crama etalon a viticulturii din imprejurimile orasului Brindisi. Convinsi ca singurul atuu care conteaza este calitatea s-au concentrat eforturile in a face vinuri gastronomice pentru bucataria din sudul Italiei. Au obtinut premii importante in competetiile de vinuri precum la Vinitaly si la Concursul Mondial din Bruxelles, iar o mare parte din ele le gasiti si in portofoliul REWINE. Datorita nivelului scazut de precipitatii concentratia alcoolului este destul de evidenta in aceste vinuri fiind una dintre tipicitatile zonei. Cu toate acestea Puglia produce mai mult vin decat orice alta regiune din Italia, ajungand la 17% din producția nationala. Cele mai cultivate soiuri in regiune sunt: Primitivo, Negroamaro, Uva Troia, Susumaniello, Malvasia Nera, Sangiovese, Barbera, Verdesca, Trebbiano, Malvasia Alb si Bianco d'Alessano. Vinurile cramei: Susu, Simposio Brindisi Rosso Riserva, Pecoranera Nero di Troia si 72100 Selezione Speciale Negroamaro. Locatie: Puglia, Brindisi (68m deasupra nivelului marii), Italia Clima: climat mediteranean caracterizat prin veri ce se bucura de briza marii si ierni blande Sol: ses si deluros, foarte fertil si bogat in fier, calcar si argila Vinificatie: Strugurii sunt procesati dupa tehnologia standard a productiei moderne de vinuri in vase de fermentare cu temperatura controlata. In mare parte fermierii culeg boabele manual si cresc vita de vie de talie medie deoarece in felul acesta fructul se adapteaza mult mai bine la conditiile climatice ale zonei.
mai mult...
Puglia
Puglia este o regiune vitivinicola din sudul Italiei, o fasie ingusta ce se intinde dinspre peninsula Gargano, de-a lungul Peninsulei Salento. Puglia ar putea fi impartita in trei mari regiuni viticole: Foggia in nord, Bari si Taranto in centru, iar Brindisi si Lecce in sud. Geografic vorbind, portofoliul de vinuri din Puglia il vom gasi in sud , dincolo de Brindisi–Taranto. In mare parte celebrele vinuri din Puglia sunt produse din soiuri specifice zonei: Negroamaro si Primitivo. Verdeca este singurul soi de vin alb prezent in aceasta regiune dominata de vinuri rosii italiene. Celebrele vinuri rosii DOC din Puglia sunt: Alezio, Matino, Galatina, Copertino, Nardo, Leverano, Lizzano, Salice Salentino, Squinzano si Brindisi. Vinurile albe sunt produse din strugurii Impigno ( o incrucisare dintre Bambino Bianco si Quagliano) iar vinul rosé din Ottavianello (Cinsaut).

Diferentele dintre partea de nord si partea de sud a Pugliei nu sunt doar de natura geografica ci si din punct de vedere al stilului de vinificare. Daca nordul este mai deluros si mai legat de practicile de vinificare din centrul Italiei, sudul este plat in totalitate si ramane fidel influentelor din trecutul Greco-Roman. 

Te invitam sa degusti din portofoliul nostru de vinuri din Puglia in randurile ce urmeaza.

mai mult...
Nero Di Troia
Nero di Troia sau Uva di Troia este un soi de strugure antic din Puglia, sudul Italiei. Gama de vinuri rosii obtinute din soiul Nero di Troia sunt de culoare rosu rubiniu inchis cu reflexii violacee in margini, nas expresiv si generos in note de mure, coacaze, afine si cirese completate de note de cacao, cafea, vanilie si lemn dulce. In vinurile cupajate va fi insotit de soiurile Bombino Nero, Montepulciano si Sangiovese.
mai mult...