CHATEAU CHANGYU MOSER XV

Chateau Changyu Moser XV se afla in provincia Ningxia, la vest de Beijing, cunoscuta ca fiind cea mai prestigioasa reginiune vitivinicola a Chine. Crama si domeniul isi trag radacinile din compania Changyu fondata in 1892 cand un diplomat chinez pe nume Zhang Bishi importa peste 500000 de vite de vie din SUA si Europa, si astfel punea bazele viticulturii chineze moderne.

In 2013, Lenz Moser, un enolog austriac a carui familie a daruit artei vinificarii vinului 15 generatii, s-a alaturat proiectului. Lenz s-a indreptat eforturile spre dezvoltarea plantatiilor, cupajare si invechirea vinurilor create fapt ce a contribuit exponential la cresterea calitatii lor.

CHATEAU CHANGYU MOSER XV

Chateau Changyu Moser XV se afla in provincia Ningxia, la vest de Beijing, cunoscuta ca fiind cea mai prestigioasa reginiune vitivinicola a Chine. Crama si domeniul isi trag radacinile din compania Changyu fondata in 1892 cand un diplomat chinez pe nume Zhang Bishi importa peste 500000 de vite de vie din SUA si Europa, si astfel punea bazele viticulturii chineze moderne.

In 2013, Lenz Moser, un enolog austriac a carui familie a daruit artei vinificarii vinului 15 generatii, s-a alaturat proiectului. Din acel moment Chateau Changyu Moser XV a devenit un nume important pe piata internationala a vinului. Lenz s-a indreptat eforturile spre dezvoltarea plantatiilor, cupajare si invechirea vinurilor create fapt ce a contribuit exponential la cresterea calitatii lor. Varful de lance al cramei il reprezinta Cabernet Sauvignonul care impresioneaza cu fiecare recolta.

De la presare la fermentare si maturare, fiecare etapa a procesului de vinificare se petrece in crama Chateau Changyu Moser XV. In incinta domeniului aflandu-se si un muzeu in care sunt expuse imagini si ustensile ce atesta istoria si traditia vinificarii din China. Desi in mare parte stilul de vinificare adoptat de crama Chateau Changyu Moser XV este specific vinurilor de Bordeaux, regiunea Ningxia isi dezvolta un stil propriu mulat pe capacitatile si proprietatile terroirului sau. Pentru Lenz Moser acest terroir are ceva special, un ingredient unic. Probabil datorita iernilor ce ajung sa atinga temperaturi pana la -25 fapt ce denota atentia sporita pentru intretinerea corecta a vitelor de vie.