Stoc epuizat
Vin Alb - Chateau Vartely - Taraboste Alb 2017

Vin Alb - Chateau Vartely - Taraboste Alb 2017

Moldova Moldova
Sauvignon Blanc, Chardonnay
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Sauvignon Blanc, Chardonnay

Cupaj din Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc de culoare galben-pai cu reflexii verzui, nas parfumat cu note evidente de fructe tropicale, pepene galben, pere, miere si tonuri de agrise pe final. Gustul este proaspat, cu o textura revigoranta, completat de arome minerale si vanilie ce asigura un postgust lung si savuros.

Maturare: maturat 6 luni in barici

Asocieri culinare: preparate din carne alba, paste cu sos din cascaval cu mucegai nobil, branzeturi semidure

Temperatura optima de degustare: 10 - 12 grade Celsius 


CHATEAU VARTELY
Chateau Vartely a fost infitata in 1996 iar de atunci a reusit prin dedicarea si iscusinta celor implicati sa devina unul dintre producatorii de vinuri cei mai importanti din Republica Moldova. Crama Chateau Vartely isi trage seva din terroir-uri cu traditie in viticultura cum sunt Codru si Valul lui Traian. Intreaga suprafata cultivata de Chateau Vartely este de 260 de hectare iar printre soiurile de struguri cultivati aici regasim atat soiuri internationale (Sauvignon Blanc, Traminer, Riesling, Chardonnay, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec si Syrah) cat si autohtone (Feteasca Regala, Rara Neagra si Feteasca Neagra); in total aici producandu-se 4,5 milioane de sticle anual. Vinurile cramei Chateau Vartely au reusit sa cucereasca iubitorii de vinuri din Republica Moldova si Romania intr-un timp relativ scurt dar adevarata valoare a acestor vinuri a fost evidenta cand au obtinut medalii si diplome de excelenta la concursuri internationale de profil cum sunt: Concours Mondial de Bruxelles, Mundus Vini, Vinalies Internationales, Decanter, International Wine & Spirits Competition, La Selezione del Sindaco, Prodexpo, VinoForum si multe altele. Asadar va invitam sa degustati cu incredere vinurile celor de la Chateau Vartely fiinca suntem convinsi ca se vor ridica asteptarilor voastre.
mai mult...
Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc este un soi de strugure de vin alb ce provine din vestul Frantei, raspandit cu succes in toata lumea. Cu toate ca strugurele este asociat cu Valea Loire, datorita faptului ca este un personaj principal in cupajele Sancerre si Pouilly-Fume, Sauvignon Blanc provine din renumita regiune Bordeaux. In secolul XX, strugurele Sauvignon Blanc atrage atentia asupra unei alte regiuni producatoare de vin, de data asta, de Lume Noua: Marlborough, Noua Zeelanda. Acest Sauvignon Blanc de Noua Zeelanda s-a dezvoltat atat de rapid, incat fenomenul a devenit chiar un eveniment dramatic in lumea vinului. Datorita aromele instense si accesibile, vinul Sauvignon Blanc din regiunea Marlborough a cucerit intreaga lume. In afara de Franta si Noua Zeelanda, soiul de strugure Sauvignon Blanc cunoaste o crestere pe piata internationala: alte tari de Lume Noua, precum SUA, Chile si Africa de Sud, produc acum vinuri Sauvignon Blanc de exceptie. Popularitatea unui Sauvignon Blanc se datoreaza intensitatii lui. Aromele sunt incredibil de accesbile, nu se ascund deloc, de multe ori chiar ies din pahar. Astfel, un Sauvignon Blanc clasic prezinta arome de iarba, urzica, frunze de coacaze negre, sparanghel, mere verzi si agrise, dar si note de pipi-du-chat. 
mai mult...