Vin Rosu - Colle Corviano - Montepulciano d'Abruzzo Magnum 2019

Italia Abruzzo, Italia
Montepulciano
Pret
93,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 4,00 RON 24,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase carne alba carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Magnum 1.5L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Montepulciano

Montepulciano d’Abruzzo este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Nasul este generos in note de fructe rosii supracoapte care se imbina elegant cu notele specifice maturarii la baric. Gustul este savuros si revigorant, cu taninuri moi si un postgust prelung.

Asocieri culinare: preparate din carne rosie, carne alba, mezeluri fine si branzeturi moi.

Maturare: 6 luni in baricuri frantuzesti

Rated 3.80 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


COLLE CORVIANO
Colle Corviano este o crama prestigiosa din renumita regiune viticola, Abruzzo - Italia. Asezata pe coasta Adriaticii, langa Lazio, Colle Corviano se lasa inspirata atat de potentialul si autenticitatea locului cat si de ambitia si aspiratiile celor doi proprietari: Antonella Ditonno si Rodrigo Redmond. In ceea ce priveste productia de vinuri, Colle Corviano promoveaza metodele sustenabile pentru a crea un echilibru intre calitatea vinurilor, podgorii si mediul inconjurator. Vinurile sunt produse in principal din soiul Montepulciano urmat de Sangiovese, Pinot Grigio, Pecorino si Chardonnay.
mai mult...
Abruzzo
Abruzzo este o regiune viticola din Italia recunoscuta in intreaga lume pentru palmaresul de vinuri rosii Italiene create din soiul autohton Montepulciano. Asezata pe coasta de est a Adriaticii, Abruzzo adaposteste celebrele vinuri Montepulciano d’Abruzzo. Apelatiunea Montepulciano d’Abruzzo DOC a fost recunoscuta ca atare in 1968 si ocupa o mare parte din estul regiunii Abruzzo. Vinurile sunt bine conturate, cu arome fructate si taninuri rotunde. De asemenea, un vin Montepulciano d’Abruzzo trebuie sa stea minim 3 ani la maturat, dintre care 6 luni in baricuri de stejar.
mai mult...
Montepulciano
Montepulciano este un soi de strugure din centrul Italiei din care se obtin vinuri rosii de calitate. Cele mai bune vinuri rosii Montepulciano sunt produse in regiunea viticola Abruzzo, Italia. Un vin obtinut din soiul Montepulciano este de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Nasul este generos in note de fructe rosii supracoapte iar gustul este savuros si revigorant. Pe langa Italia, Montepulciano este raspandit in Noua Zeelanda, Australia, Macedonia si SUA.
mai mult...