Vin Spumant - Conte Vistarino - 1865 Pinot Nero Brut 2014

Italia Lombardia, Italia
Pinot Noir
Pret
209,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
branza maturata peste fructe de mare mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2014
Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Spumante
Alte spumante
Soiuri
Pinot Noir

Vin spumant 1865 Pinot Nero Brut 2014 produs de crama Conte Vistarino de culoare galben pai cu reflexii aurii in margini, perlaj fin si persistent, nas complexs si delicat cu note florale si minerale, gust echilibrat si elegant cu o prospetime revigoranta si arome de citrice, toast si coacaze completat de un postgust savuros si prelung cu indicii minerale seducatoare.

Asocieri culinare: fructe de mare, peste oceanic, preparate din pui, mezeluri fine si branzeturi maturate moi si semi-dure

Maturare: 60 de luni pe drojdii

Temperatura optima de servire: 8-10 grade C

Rated 3.80 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


CONTE VISTARINO
Inconjurata de un peisaj idilic, crama Conte Vistarino se afla in provincia Rocca de’ Giorgi din regiunea Lombardia. Telul familiei Vistarino este sa produca vinuri de calitate superioara ce reflecta perfect bogatia solului si a terroirului folosind tehnologii de ultima generatie. Pe la sfarsitul secolului 19, Carlo Giorgi di Vistarino introducea in portofoliul domeniului sau un soi de strugure frantuzesc extrem de sofisticat dar si sensibil: Pinot Noir. S-a dovedit a fi o miscare de succes deoarece avea sa castige premii cu vinurile sale spumante obtinute din Pinot Noir si la Londra si la Paris.   Astazi, domeniul este condus de urmasa sa, Ottavia Giorgi di Vistarino, care cu aceeasi pasiune si daruire pentru vita de vie si vin produce o gama larga de vinuri de calitate obtinute din cele 180 hectare din care 140 sunt atribuite soiului Pinot Noir.  
mai mult...
Lombardia
Lombardia este o regiunea vitivinicola din nordul Italiei responsabila pentru unele dintre cele mai bune vinuri din Italia. Arealul se invecineaza cu Piedmont in vest, Emilia-Romagna in sud si Veneto in partea de vest, asadar perfect pozitionata astfel incat sa ofere o varietate de vinuri italiene de calitate. Arealul Lombardia gazduieste 5 apelatiuni DOCG si 20 DOC cele mai importante fiind dupa cum urmeaza:

Franciacorta este o regiune celebra pentru portofoliul sau de vinuri spumante create in imaginea celebrelor spumante Champagne prin metoda traditionala. La fel ca Champagne, celebrul vin spumant Franciacorta foloseste soiurile Chardonnay, Pinot Noir( si cantitati mici de Pinot Blanc). Oltrepo Pavese se remarca prin palmaresul de vinuri din Lombardia obtinute din Pinot Grigio, Oltrepo Pavese Pinot Grigio, si de vinuri spumante Oltrepo Pavese Metodo Classico DOCG. Valtelina este o regiune alpina exclusivista unde vom intalni vinuri rosii italiene din Lombardia obtinute din soiurile autohtone Nebbiolo, Barolo si Barbaresco.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Lombardia pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...