Stoc epuizat
Vin Rosu - Giovanni Rosso - Barolo DOCG 2016

Vin Rosu - Giovanni Rosso - Barolo DOCG 2016

Italia Piemonte, Italia
Nebbiolo
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Nebbiolo

Barolo DOCG 2016 este un vin complex de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Nasul este expresiv si generos in note florale (violete si petale de trandafir) si indicii de cirese si zmeura iar gustul are o structura eleganta si taninuri rotunde. Postgustul este proaspat si persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate semidure si dure, preparate din carne de pui, carne rosie, mezeluri fine.

Maturare: 18-36 luni in baricuri frantuzesti de 5000L


GIOVANNI ROSSO
“Vinul ar trebui sa oglindeasca Terroir-ul din care provine” Giovanni Rosso este o podgorie de familie care a luat nastere in anii 1890 in Serralunga d’Alba, pe arealul renumitelor vinuri rosii Barolo. Podgoria se intinde in subregiunile: Cerretta, La Serra, Broglio, Meriame, Sorano, Costa Bella, Lirano & Damiano si produce exclusiv vinuri rosii Barolo din soiul Nebbiolo. Proiectul de vinuri din Etna a luat nastere abia in 2016. Terroir-ul se situeaza in Solicchiata- Castiglione di Sicilia, mai exact pe partea de nord-est al Montedolce- un vulcan inactiv. Aici se produc atat vinuri rosii cat si vinuri albe care intruchipeaza unicitatea terroir-ului.
mai mult...
Piemonte
Piemonte este o regiune vitivinicola din nordul Italiei recunoscuta la nivel mondial pentru unele dintre cele mai bune vinuri rosii italiene din soiul Nebbiolo. Soiul Nebbiolo este ingredientul princi pentru 4 vinuri DOCG din Piemonte printre care: Barolo si Barbaresco.  Barolo este un comitat traditional situat pe dealurile Piemontului in nord-vestul Italiei ce se axeaza in mare parte pe vinuri rosii. Podgoriile si cramele (cantine) arealului sunt foarte cunoscute datorita celor mai bune vinuri rosii din Italia create exclusiv din strugurii Nebbiolo. Specificitatea acestor vinuri rosii din Barolo, Italia consta in  aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool. Celebrele vinuri rosii Barolo au nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile. In prezent unii producatori s-au orientat spre “stiluri mai internationale” cu perioade de maturare mai reduse.

In partea de nord-vest a regiunii Piemont vom gasi renumitele vinuri rosii Barbaresco obtinute exclusiv din soiul Nebbiolo. Asemeni unui vin Barolo, specificul acestor vinuri Barbaresco consta in taninuri ferme, aciditate ridicata si necesitatea unei perioade de maturare mai indelungate.

Desi Barolo si Barbaresco au multe puncte in comun, buchetul de vinuri italiene Barbaresco au o expresivitate mai feminina, mai blanda spre deosebire de buchetul de vinuri Barolo care emana o alura mai masculina si mai ferma.

Cele mai cunoscute vinuri din Piemonte sunt: Barolo, Barbaresco si Barbera d'Asti. Terroir-ul se situeaza la poalele Alpilor de Vest care incercuiesc regiunea in nord si in vest creand astfel granita naturala cu Provence, Franta. Piemont este adesea descris ca “Burgundia” Italiei.

mai mult...
Nebbiolo
Nebbiolo este un soi de strugure nobil originar din Piemonte, Italia din care se obtin iconicele vinuri rosii Barolo si Barbaresco. Specificitatea acestor vinuri rosii obtinute din soiul Nebbiolo consta in aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool.General vorbind un vin Nebbiolo are nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile.
mai mult...