Vin Rosu - Giovanni Rosso - Etna Rosso DOP 2017

Italia Sicilia, Italia
Nerello Mascalese
Pret
292,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
branza maturata carne alba carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2017
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Nerello Mascalese

Etna Rosso DOP 2017 este un vin complex de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Nasul este expresiv si intens cu note de violete, bergamota, hummus, piper alb si indicii minerale. Gustul are o structura suculenta si o aciditate vibranta iar postgustul este savuros si persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate semidure si dure, preparate din carne de pui, carne rosie sau mezeluri fine.

Maturare: baricuri frantuzesti de diferite dimensiuni

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


GIOVANNI ROSSO
“Vinul ar trebui sa oglindeasca Terroir-ul din care provine” Giovanni Rosso este o podgorie de familie care a luat nastere in anii 1890 in Serralunga d’Alba, pe arealul renumitelor vinuri rosii Barolo. Podgoria se intinde in subregiunile: Cerretta, La Serra, Broglio, Meriame, Sorano, Costa Bella, Lirano & Damiano si produce exclusiv vinuri rosii Barolo din soiul Nebbiolo. Proiectul de vinuri din Etna a luat nastere abia in 2016. Terroir-ul se situeaza in Solicchiata- Castiglione di Sicilia, mai exact pe partea de nord-est al Montedolce- un vulcan inactiv. Aici se produc atat vinuri rosii cat si vinuri albe care intruchipeaza unicitatea terroir-ului.
mai mult...
Sicilia
Sicilia este cea mai sudica regiune viticola din Italia si cea mai mare insula din Marea Mediterana. In prezent cele mai bune vinuri siciliene sunt seci si produse sub apelatiunea Terre Siciliane IGT, Etna DOC sau Sicilia DOC. Soiurile de struguri folosite in productia de vinuri siciliene sunt atat cele autohtone (Nero d'Avola, Catarratto, Nerello Mascalese si Nerello Cappuccio) cat si soiuri internationale.
mai mult...
Nerello Mascalese
Nerello Mascalese este un soi de strugure pentru vinuri rosii de la poalele Muntelui Etna, Sicilia. Acesta a aparut in urma incrucisarii naturale dintre soiurile de struguri Sangiovese si Mantonico Bianco. Un vin rosu obtinut din soiul de struguri Nerello Mascalese este generos in note fructate completate de indicii vegetale si tonuri minerale. Acesta este des intalnit atat in monosepaje cat si in vinuri rosii cupajate sub apelatiunea Etna DOC alaturi de soiul Nerello Cappuccio.
mai mult...