Stoc epuizat
Vin Alb - MaxiMarc - Feteasca Regala 2018

Vin Alb - MaxiMarc - Feteasca Regala 2018

Romania Minis-Maderat, Romania
Feteasca Regala
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Feteasca Regala

Feteasca Regala, limpede, de culoare galben straveziu cu reflexii verzui in margini, nas parfumat in care cele mai evidente note sunt cele de caise si piersici. Gustul este proaspat si echilibrat, iar finalul aromat, proaspat si persistent. A fost fermentat si maturat pe drojdie 8 luni in inox.


MAXIMARC
Crama MaxiMarc este o crama la inceput de drum pe care o gasiti in zona vitivinicola Minis-Maderat. Filozofia dupa care se ghideaza echipa cramei este aceea de a crea vinuri ce vorbesc despre terroirul locului, traditia viticola din Minis-Maderat si despre oamenii care trudesc in vie si in crama. Numele cramei, MaxiMarc, inseamna „familie“ si „viitor“, deoarece Maxi si Marc sunt cei mai mici membri ai familiei fondatoare. In ce priveste vinurile deja produse va invitam sa descoperiti gama selectata de noi din portofiul MaxiMarc!
mai mult...
Minis-Maderat
Podgoria Minis-Maderat este una din cele mai vechi regiuni vitivinicole de pe teritoriul Romaniei. Aceasta este situata la 20 km de municipiul Arad, pe dealurile adapostite de marginea vestica a Muntilor Zarandului si se întinde pe o suprafata de aproximativ 2700 ha. Calitatea acestor vinuri de Minis Maderat se datoreaza amplasarii viilor pe versantii dealurilor ce asigura o expunere excelenta a terroirului. Lista de vinuri din Minis- Maderat este imbogatita de productia de vinuri spumante si vinuri petiante. Ca regula de baza, un vin rosu din Minis- Maderat trebuie sa aiba o culoare rosie stralucitoare, cu reflexii rubinii. 

Soiurile specifice unui vin alb din Minis-Maderat sunt: Mustoasa de Maderat, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Furmint, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Riesling si Feteasca Regala. Pe langa vin alb, vom gasi si vin rosu produs din soiurile Cadarca, Pinot Noir, Burgund Mare, Cabernet Franc, Feteaca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah si Novac.

Te invitam sa incerci selectia noastra de vinuri romanesti din Minis- Maderat chiar aici.

mai mult...
Feteasca Regala
Feteasca Regala este un soi specific Europei de Est, cultivat in special in Romania. Soiul Feteasca Regala mai are doi "frati": Feteasca Alba si Feteasca Neagra. Primele atestari referitoare la Feteasca Regala apar inca din anii 1930, iar astazi se numara printre cele mai plantate soiuri din Romania, in special in Translilvania si Dealu Mare. Feteasca Regala se adapteaza unui climat continental, deoarece tine piept atat iernilor racoroase, cat si verilor toride. Feteasca Regala este un soi bogat in arome, taninurile din coaja strugurelului oferind complexitate vinului. In principiu, aromele regasite in Feteasca Regala sunt cele de mar verde si fructe tropicale. De asemenea, Feteasca Regala se impaca foarte bine cu maturarea in baricuri, dand vinurilor mai multa complexitate. Pentru vinurile dulci, soiul Feteasca Regala este de multe ori amestecat cu soiul Muscat Ottonel. 
mai mult...