Vin Rose - Mirabeau - X Rose 2020

Producator MIRABEAU
Franta Provence, Franta
Cabernet Sauvignon, Shiraz, Syrah, Grenache/Garnacha
Pret
81,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Rose
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj

Mirabeau X Rose 2020 este un cupaj obtinut din 50% Grenache, 35% Syrah si 15% Cinsault de culoare roz vibrant. Nasul este dominat de note fructate de rodie, lyche, mandarine, caise si pepene galben iar gustul este complex si savuros cu arome de cirese si acadele. Postgustul este proaspat si fructat. In concluzie avem in pahar un vin rose excelent pentru un spectru larg de delicii culinare dar care poate fi savurat oricand, de preferabil putin rece.

Asocieri culinare: aperitive, carne de vitel sau rata la grill, fructe de mare, bucataria mediteraneana in general.

Temperatura optima de servire: 10-12 grade C

Maturare: in cuve de inox


MIRABEAU

Povestea cramei Mirabeau este defapt povestea lui Stephen Cronk si a familiei sale care in 2009 s-au facut bagajele si paraseau Londra pentru a se stabili in Provence cu gandul de a produce unele dintre cele mai bune vinuri rosé din regiune. Manati de un vis vechi de 15 ani, sotii Cronk au avut si o doza mare de noroc care se datoreaza echipei de profesionisti cu care colaboreaza indeaproape si datorita disponibilitatii viticultorilor locali de a le vinde strugurii alesi de acestia. Astfel au reusit sa obtina acces la mai bine de 2000 hectare de vie de unde au ales doar acei struguri care se pretau nevoilor si exigentelor Cramei Mirabeau. Astfel au reusit sa creeze vinuri elegante, racoritoare si placute, aromele dominante fiind cele de fructe rosii si citrice. Printre soiurile folosite in obtinerea vinurilor rosé se regasesc Syrah, Grenache, Cinsault, Caladoc, Collombard.

Locatie: Provence, Franta

Clima: climat mediteranean

Sol: predomina argila si gresie; portiuni de sisturi si cuart

Vinificatie: Prima etapa in procesul vinificatiei este denumita “vin de pressurage” ce presupune presarea si depozitarea strugurilor urmand apoi macerarea scurta si fermentarea la temperatura controlata.

mai mult...
Provence

Vinuri din Provence

Regiunea istorica Provence este asezata de-a lungul coastei mediteraneene, intre raul Rhone la vest si granita cu Italia la est. Primele mentiuni cu privire la productia de vin provençal dateaza de circa 2600 ani, fiind considerata cea mai veche regiune viticola a Frantei. De asemenea Provence este singurul loc in care accentul cade preponderent pe vinuri rosé.

Relieful divers si clima mediteraneana, completate de soluri calcaroase, sisturi cristaline si roci vulcanice creeaza conditii excelente pentru producerea de vin rosé Provence. Printre cele mai cultivate soiuri de struguri in regiunea Provence gasim: Rolle (aka Vermentino), Ugni Blanc (aka Trebbiano), Bourboulenc, Clairette, Marsanne, Roussanne si Grenache Blanc - la vinuri albe; iar pentru vinuri rosii si vinuri rosé: Ghrenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Cinsault, Counoise, Tannat, Cabernet Sauvignon.

Te invitam sa degusti celebrele vinuri rosé din Provence din portofoliul nostru.

mai mult...
Cabernet Sauvignon

Vinuri Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru.

Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 

mai mult...