Mastio Sangiovese Blend 2018 produs de crama Monterosola este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Buchetul din nas este elegant si bogat in note de fructe supracoapte (cirese, capsuni) acompaniate de note vegetale si indicii de migdale. Gustul are o structura echilibrata, savuroasa cu taninuri moi iar postgustul este persistent.
Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie, produse de charcuterie.
Maturare: 10 luni in cuve de ciment
Clientrul nu a scris detalii
Soiul autohton intalnit in aproape toate aceste vinuri din Toscana este Sangiovese. De-a lungul timpului acesta a primit mai multe apelative in functie de regiunea de provenienta. Asadar in Brunello di Montalcino se va numi Brunello; in Montepulciano va fi Prugnolo Gentile iar in Morellino di Scansano se va numi Morellino. Un vin rosu cupajat Chianti trebuie sa contina soiul Sangiovese si cantitati mai mici de Canaiolo si Cabernet Sauvignon sau Merlot. Intr-un vin autentic din Toscana soiurile autohtone vor fi cele dominante chiar daca in compozitie se vor regasi si nume internationale.
Mai jos vei gasi portofoliul nostru de vinuri din Toscana atent selectionate care merita incercate