Vin Rosu - MonteRosola - Mastio Sangiovese Blend 2018
90DE

Vin Rosu - MonteRosola - Mastio Sangiovese Blend 2018

Italia Toscana, Italia
Pret
107,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 5,00 RON 30,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase carne rosie

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Sangiovese blend

Mastio Sangiovese Blend 2018 produs de crama Monterosola este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii violacee in margini. Buchetul din nas este elegant si bogat in note de fructe supracoapte (cirese, capsuni) acompaniate de note vegetale si indicii de migdale. Gustul are o structura echilibrata, savuroasa cu taninuri moi iar postgustul este persistent.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie, produse de charcuterie.

Maturare: 10 luni in cuve de ciment


MONTEROSOLA
Monterosola este una din cele mai renumite podgorii ale regiunii Toscana. Savuroasele vinuri produse aici intruchipeaza perfect culoarea locala si traditiile ancestrale pastrate sub soarele Toscanei. Asezata pe dealurile idilice de deasupra orasului medieval Volterra, podgoria Monterosola produce unele dintre cele mai bune vinuri din regiune imbinand armonios tehnicile traditionale cu mijloacele ultra moderne de vinificare.
mai mult...
Toscana
Toscana este cea mai cunoscuta regiune vitivinicola in materie de vinuri italiene. Faima se datoreaza peisajului pitoresc ce inconjoara intreg arealul si listei de vinuri din Toscana: Chianti, Brunello di Montalcino si Vino Nobile di Montepulciano. Pe langa vin rosu italian specific regiunii din Toscana, aici se produc vinuri albe seci de buna calitate. Vernaccia di San Gimignano a fost apreciat de insusi poetul medieval Dante Alighieri. Lista de vinuri din Toscana include celebrele vinuri albe dulci “Vin Santo” si vinuri rosii dulci “Elba Aleatico Passito”.

Soiul autohton intalnit in aproape toate aceste vinuri din Toscana este Sangiovese. De-a lungul timpului acesta a primit mai multe apelative in functie de regiunea de provenienta. Asadar in Brunello di Montalcino se va numi Brunello; in Montepulciano va fi Prugnolo Gentile iar in Morellino di Scansano se va numi Morellino. Un vin rosu cupajat Chianti trebuie sa contina soiul Sangiovese si cantitati mai mici de Canaiolo si Cabernet Sauvignon sau Merlot. Intr-un vin autentic din Toscana soiurile autohtone vor fi cele dominante chiar daca in compozitie se vor regasi si nume internationale.

Mai jos vei gasi portofoliul nostru de vinuri din Toscana atent selectionate care merita incercate

mai mult...
Sangiovese blend
Sangiovese blend denomineaza acele vinuri rosii cupajate obtinute din soiul Sangiovese si cantitati mici de Merlot, Cabernet Sauvignon si/sau Cabernet Franc. Aceste vinuri sunt in general maturate in butoaie din stejar frantuzesc. Sangiovese este cel mai cultivat soi de strugure din Italia.
mai mult...