• Pret redus
  • Pachet
Pachet Rioja

Pachet Rioja

Rioja,
Pret
517,00 RON
439,45 RON Salveaza 15%

Acest pachet oferă trei etichete de vin roșu special din prestigioasa zonă Rioja, fiecare reprezentând calitatea și tradiția zonei.

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine ciocolata/desert

Fisa tehnica

Culoare
Rosu
Tip Pachet
Pachet Mix

Acest pachet de vinuri Rioja Reserva aduce gustul autentic al acestei regiuni viticole de prestigiu direct la ușa dumneavoastră. Fiecare etichetă reflectă măiestria și tradiția producției de vinuri din Rioja, oferind o experiență senzorială deosebită și o călătorie în lumea vinului spaniol de calitate.


Rioja
Rioja Denominación de Origen Calificada (DOCa) este cea mai cunoscuta regiune vitivinicola din Spania. Vinul face parte din cultura regiunii aproape neintrerupt inca din antichitate. Regiunea Rioja ne ofera cele mai bune vinuri rosii spaniole in mare parte din soiurile Tempranillo si Garnacha. Totodata, in cantitati mai mici, vom avea si vinuri albe Rioja Blanco din soiurile: Viura (Macabeo), Chardonnay, Garnacha Blanca, Tempranillo Blanco, Maturana Blanca, Verdejo si Sauvignon Blanc.

Rioja este formata la randul ei din trei subregiuni: Rioja Alta in vest, Rioja Alavesa in nord si Rioja Oriental in est. Rioja Alta asa cum ne sugereaza si numele este asezata la o altitudine mai mare fata de celelalte doua. Solurile sunt argiloase, iar vinurile de Rioja rezultate sunt mai elegante. Rioja Alvesa vine in continuarea regiunii Rioja Alta. Este formata aproape in totalitate din soluri calcaroase motiv pentru care vom avea vinuri de Rioja seci cu o prospetime pregnanta. Rioja Oriental este o subregiune cu influente mediteraneene, climat bland si soluri diversificate. Conditiile sunt prielnice mai ales pentru soiul Garnacha. Asadar vom avea vinuri Rioja rosii mai corpolente decat in celelalte doua subregiuni.

In Rioja exista in trecut o preferinta pentru baricurile din stejar american dar in prezent o mare parte din crame folosesc un amestec din stejar american si stejar frantuzesc. Un vin Rioja este clasificat in functie de perioada petrecuta in butoaie. Astfel vom avea urmatoarele categorii: Joven, Crianza, Reserva si Gran Reserva, pe care le puteti incerca din selectia de mai jos.

mai mult...