Sampanie - Palmer & Co - Amazone de Palmer
95G&
92WE
La concursul de vinuri Decanter World Wine Awards acest vin a obtinut medalia de argint.
La concursul de vinuri International Wine Challenge acest vin a obtinut medalia de bronz.

Sampanie - Palmer & Co - Amazone de Palmer

Producator PALMER CO
Pret
769,00 RON
Reduceri la volum
Cantitate Reducere Ai economisit
6+ 39,00 RON 234,00 RON
30+ phone Suna la 0771 482 898 phone Suna la 0771 482 898
Cantitate

Asocieri culinare
branza maturata peste fructe de mare carne alba mezeluri fine
PALMER CO

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Sampanie
Cutie
Da

Sampania Amazone de Palmer este un cuvée de prestigiu din 50% Chardonnay si 50% Pinot Noir ce ofera o experienta senzoriala de neuitat. Stilul de vinificare este dus la nivel de arta deoarece s-au folosit vinuri cu potential de invechire din anii cei mai buni. Aceasta metoda se aplica in cazul sampaniilor non-vintage pentru a pastra stilul/semnatura cramei. In cazul cuvée-ului Amazone de Palmer s-au utilizat vinuri linistite din cele doua soiuri mai sus amintite din anii 2002, 2004, 2005 si 2006. Fiecare fiind pastrat pana la momentul cupajarii (2008) separat in cisterne din otel inoxidabil.

Maturare: 10 ani pe drojdii

Degorjare: 2018

Dozaj: 7g/l 

Amazone de Palmer Brut se prezinta vizual intr-o maniere demna de eleganta si complexitatea unei sampanii obtinute din podgorii Grand Cru si Premier Cru. Are culoarea ambrei, clara, perlaj fin si abundent. Primele note ce se evidentiaza in nas sunt de pere si fructe tropicale urmate de notele secundare obtinute prin procesul de maturare (nuci, alune si migdale) completate de note de fructe confiate, unt si paine prajita. Gustul are o textura catifelata si o structura ampla completata de o prospetime remarcabila care persista si in postgust pentru mult timp.

Asocieri culinare: in special cu fructe de mare (Homar à la Mode de Bretagne), caviar, dar si cu preparate din carne de peste sau pui de casa la cuptor 

Temperatura optima de servire: 7-9 grade C