Sampanie - Palmer & Co - Amazone de Palmer
95G&
92WE
La concursul de vinuri Decanter World Wine Awards acest vin a obtinut medalia de argint.
La concursul de vinuri International Wine Challenge acest vin a obtinut medalia de bronz.

Sampanie - Palmer & Co - Amazone de Palmer

Franta Champagne, Franta
Pret
769,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 39,00 RON 234,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
branza maturata peste fructe de mare carne alba mezeluri fine

Fisa tehnica

Tip
Brut
Culoare
Alb
Alcool
12%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Spumante
Sampanie
Cutie
Da
Soiuri
Pinot Noir, Chardonnay

Sampania Amazone de Palmer este un cuvée de prestigiu din 50% Chardonnay si 50% Pinot Noir ce ofera o experienta senzoriala de neuitat. Stilul de vinificare este dus la nivel de arta deoarece s-au folosit vinuri cu potential de invechire din anii cei mai buni. Aceasta metoda se aplica in cazul sampaniilor non-vintage pentru a pastra stilul/semnatura cramei. In cazul cuvée-ului Amazone de Palmer s-au utilizat vinuri linistite din cele doua soiuri mai sus amintite din anii 2002, 2004, 2005 si 2006. Fiecare fiind pastrat pana la momentul cupajarii (2008) separat in cisterne din otel inoxidabil.

Maturare: 10 ani pe drojdii

Degorjare: 2018

Dozaj: 7g/l 

Amazone de Palmer Brut se prezinta vizual intr-o maniere demna de eleganta si complexitatea unei sampanii obtinute din podgorii Grand Cru si Premier Cru. Are culoarea ambrei, clara, perlaj fin si abundent. Primele note ce se evidentiaza in nas sunt de pere si fructe tropicale urmate de notele secundare obtinute prin procesul de maturare (nuci, alune si migdale) completate de note de fructe confiate, unt si paine prajita. Gustul are o textura catifelata si o structura ampla completata de o prospetime remarcabila care persista si in postgust pentru mult timp.

Asocieri culinare: in special cu fructe de mare (Homar à la Mode de Bretagne), caviar, dar si cu preparate din carne de peste sau pui de casa la cuptor 

Temperatura optima de servire: 7-9 grade C


PALMER CO
Povestea cramei Palmer & Co. a inceput in 1947 datorita pasiunii pentru sampanie a 7 familii de viticultori. Impartasind aceeasi viziune pentru cum ar trebui sa fie o sampanie eleganta ultra-premium si-au concentrat eforturile spre a atinge acest ideal. In prezent Palmer&Co detine 415 ha de vite de vie in arealurile viticole Montage de Reims, Côte de Sézanne, Côte des Bar si Marne Valley din faimoasa regiunea Champagne. O mare parte dintre acestea fiind podgorii Grand Cru si Premier Cru. Diversitate oferita de aceste terroiruri a pus la dispozitia casei de sampanii Palmer&Co echilibrul, savoarea si mineralitatea ce se regaseste in fiecare din sampaniile lor.
mai mult...
Champagne
Champagne este o regiune viniviticola care si-a castigat notorietatea datorita unui vin spumant pe care-l cunoastem cu totii: sampania. Denumirea de sampanie/champagne este controlata si poate fi utilizata doar pentru vinurile spumante din urmatoarele apelatiuni: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne si Côte des Bar. Din punct de vedere al calitatii, din cele cateva sute de localitati ce intregesc regiunea Champagne doar 42 sunt Premier Cru si 17 Grand Cru, restul fiind Autre Cru.

Pentru obtinerea unei sampanii de calitate se folosesc soiurile: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Munier. Regiunea Champagne produce atat vinuri spumante non vintage cat si sampanii vintage apreciate in toata lumea. Un vintage este doar acela care intruneste toate conditiile optime de vinificare.

mai mult...
Pinot Noir
Pinot Noir este un soi de strugure pentru vin rosu de provenienta frantuzeasca, din Burgundia, care s-a extins pe tot mapamondul. Farmecul soiului s-a adaptat in toate podgoriile, de la vestul Germaniei pana in nordul Italiei, din Chile pana in Africa de Sud si Australia, remarcandu-se in California si Noua Zeelanda. Esentata unui Pinot Noir este aroma de capsuni si de cirese prezenta(cirese proaspete rosii in vinurile mai usoare, cirese negre in vinurile corpolente) sustinuta de aromele puternice de lemn. Un Pinot Noir bine contruit poate evidentia si note de piele sau violete, apropiindu-se de paleta aromatica a unui Syrah.
mai mult...