Sampania Amazone de Palmer este un cuvée de prestigiu din 50% Chardonnay si 50% Pinot Noir ce ofera o experienta senzoriala de neuitat. Stilul de vinificare este dus la nivel de arta deoarece s-au folosit vinuri cu potential de invechire din anii cei mai buni. Aceasta metoda se aplica in cazul sampaniilor non-vintage pentru a pastra stilul/semnatura cramei. In cazul cuvée-ului Amazone de Palmer s-au utilizat vinuri linistite din cele doua soiuri mai sus amintite din anii 2002, 2004, 2005 si 2006. Fiecare fiind pastrat pana la momentul cupajarii (2008) separat in cisterne din otel inoxidabil.
Maturare: 10 ani pe drojdii
Degorjare: 2018
Dozaj: 7g/l
Amazone de Palmer Brut se prezinta vizual intr-o maniere demna de eleganta si complexitatea unei sampanii obtinute din podgorii Grand Cru si Premier Cru. Are culoarea ambrei, clara, perlaj fin si abundent. Primele note ce se evidentiaza in nas sunt de pere si fructe tropicale urmate de notele secundare obtinute prin procesul de maturare (nuci, alune si migdale) completate de note de fructe confiate, unt si paine prajita. Gustul are o textura catifelata si o structura ampla completata de o prospetime remarcabila care persista si in postgust pentru mult timp.
Asocieri culinare: in special cu fructe de mare (Homar à la Mode de Bretagne), caviar, dar si cu preparate din carne de peste sau pui de casa la cuptor
Temperatura optima de servire: 7-9 grade C
Clientrul nu a scris detalii
Pentru obtinerea unei sampanii de calitate se folosesc soiurile: Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Munier. Regiunea Champagne produce atat vinuri spumante non vintage cat si sampanii vintage apreciate in toata lumea. Un vintage este doar acela care intruneste toate conditiile optime de vinificare.