Acest vin ofera o nuanta luminoasa de galben pai, cu nas delicat de iasomie si portocal proaspat inflorit. Gustativ se resimt arome placute, usor minerale provenite din terroir ce echilibreaza per total vinul, iar postgustul se simte prelung si elegant.
Asocieri culinare: sashimi, ton, legume la tigaie, fructe de mare, peste, carne alba
Temperatura optima de servire: 10-12 grade Celsius
Clientrul nu a scris detalii
Lambrusco este un vin rosu spumant, unul din cele mai cunoscute vinuri din Emilia - Romagna. Sediul principal al productiei de vinuri Lambrusco se afla in Sorbara, Modena. Productia de vin Emilia- Romagna se imparte in mod egal in vin rosu si in vin alb. Soiurile predominante sunt Malvasia si Lambrusco, Trebbiano, Barbera, Bonarda si bineinteles Sangiovese. O mare parte din soiuri sunt folosite pentru a produce vinuri frizzante si spumante. Dintre acestea amintim: Salamino di Santa Croce, di Sorbara, Grasparossa di Castelvetra, Modena si Reggiano. In ciuda portofoliului larg de vinuri italiene din soiuri autohtone sau internationale (Chardonnay, Pinot Blanco si Cabernet Sauvignon) unicitatea acestei regiuni se naste din vinurile DOC specifice locului:vin rosu Cagnina di Romagna si vin alb Pagadebit di Romagna. In prezent acest vin traditional italian din Emilia- Romagna se remarca prin specificitatea acestuia.