Spy Valley - Single Estate Pinot Gris 2018

Noua Zeelanda Marlborough, Noua Zeelanda
Pret
90,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Demisec
Culoare
Alb
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj

Handpicked Single Estate Pinot Gris 2018 de culoare galben pai, nas parfumat cu note intense de flori de salcam, quince, piersici, nucsoara si migdale, gust echilibrat, catifelat si savuros cu o structura supla si arome de nectarine, pere si mere verzi, iar postgustul mediu spre lung se resimte proaspat si fructat. 

Asocieri culinare: branzeturi maturate moi si semidure, fructe de mare, peste, salate de vara si preparate din carne de pui


SPY VALLEY
Aflata in apropierea unei statii americane de interceptare, de unde si numele Spy Valley, crama este una dintre cele mai renumite din regiunea viticola Marlborough din Noua Zeelanda. Este de notorietate faptul ca vinurile cramei Spy Valley, cu precadere din soiul Sauvignon Blanc, se focuseaza pe redarea celei mai precise expresii a terroirului. Insa talentatul enolog al cramei Spy Valley, Paul Bourgeois, nu s-a limitat doar la a produce vinuri din Sauvignon Blanc, ci si din soiurile Riesling, Pinot Gris, Chardonnay si Pinot Noir fiind in egala masura de savuroase. O crama ce imbuteliaza multe secrete s-ar putea spune dar toate pot fi descoperite degustand vinurile sale.
mai mult...
Marlborough
Cu aproape jumatate din podgoriile tarii in interiorul granitelor sale, Marlborough este lacasul celebrului vin din Noua Zeelanda.

Sauvignon Blanc este soiul ce domina aceste terroiruri si in acelasi timp identitatea celebrelor vinuri din Malborough. Desi Sauvignon Blanc din  Marlborough este inevitabil comparat cu Sauvignon Blanc din Sancerre, acesta se distinge prin aromele sale de fructe tropicale de fructul pasiunii si prin notele de agrise specifice locului. Pe langa Sauvignon Blanc, in lista de vinuri din Marlborough vom gasi vinuri albe produse din Chardonnay, Pinot Gris, Riesling  si Albarino. In ultimii ani a inceput sa se remarce si soiul Pinot Noir care a ajuns la maturitatea necesara pentru a produce vinuri rosii lejere si fructate. Marlborough este de asemenea un producator important in materie de vin spumant creat prin metoda traditionala din soiurile Chardonnay si Pinot Noir. 

mai mult...