Vin Alb - Claudio Quarta - Greco di Tufo Puddinghe DOCG 2022

Italia Campania, Italia
Greco Di Tufo
Pret
138,00 RON
Garantie SGR
Garantia SGR: Sistem de garantie-returnare pentru reciclarea eficienta a ambalajelor. Garantia de 0.5 lei/ambalaj se restituie la momentul returnarii ambalajului SGR la unul din punctele de returnare RetuRO de pe teritoriul Romaniei.
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete branza maturata peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2022
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Greco Di Tufo

Picaturi aurii fauriti din Greco (di Tufo) Puddinghe, un soi de strugure emblematic regiunii viticole Campania inca din antichitate.

Nasul este plin de prospetime cu note vegetale de ierburi mediteraneene, limeta si fructe albe continuate de tonuri minerale si de un gust revigorant, perfect echilibrat si complex cu arome de flori de camp si pere. Postgustul se resimte fructat, savuros si persistent.

Asocieri culinare: preparate din bucataria italiana, peste, fructe de mare, branzeturi maturate moi

Maturare: 12 luni pe drojdii

Temperatura optima de servire: 8-10 grade Celsius

Rated 4.10 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


CLAUDIO QUARTA
Povestea vinurilor create de Claudio Quarta incepe in 2006 in apropiere de Manduria, patria soiului Primitivo. In cele peste 40 de hectare de vie ale sale s-a facut loc si o podgorie unica probabil in lume deoarece aici a adunat peste 500 de soiuri de struguri diferiti. Dar dintre toate acestea "vedetele" cramei raman Primitivo, Negroamaro si Greco (di Tufo) care provine dintr-o alta podgorie a cramei aflata in regiunea Campania.
mai mult...
Campania
Campania se afla in sudul Italiei cu capitala in Napoli. Palmaresul de vinuri din Campania include celebrele vinuri rosii cupajate Lacryma Christi facute din Aglianico, un soi specific din Taurasi. Culmile inalte ale muntilor si pantele muntelui Vezuviu asigura racoarea necesara pentru soiurile de vinuri albe predominante in Campania. Soiul Greco este cel mai intalnit in celebrele vinuri albe Greco di Tufo din Campania dar nici Fiano, Falanghina si Coda di Volpe nu trec neobservate. Biancolella si Forastera sunt soiurile principale in productia de vinuri albe Ischia iar Suppezza, Sabato si Sciacinoso isi joaca bine rolul in Peninsula Sorrento. Lista de vinuri din Campania continua cu DOC Asprinio di Aversa care poarta numele soiului Aspirina specific pentru vin alb sec si vin spumant. Tot in Campania, strugurii Coda di Volpe alaturi de Verdeca, Greco di Bianca si Falanghina creaza celebrul vin alb Lacryma Christi del Vesuvio. 

 In perioada romanilor capitala regiunii a fost Pompei- orasul marcat pentru eternitate de eruptia Vulcanului Vezuviu in 79 A.D. Arheologii au gasit seminte de struguri foarte bine conservate care apoi au fost plantate. Aceste soiuri stravechi de vin au adus o contributie importanta in Renasterea vinului in Campania.

mai mult...
Greco Di Tufo
Greco este un soi de strugure din regiunea viticola Campania, Italia. Acesta este adesea asociat cu apelatiunea Grego di Tufo DOCG si este foarte raspandit in special in subregiunile Avellino, Benevento, Napoli si Salerno. Un vin alb Greco (di Tufo) are un nas plin de prospetime cu note florale si fructate continuate de tonuri minerale. Gustul este evigorant, perfect echilibrat si complex cu arome intense de piersici, caise, flori de campie si pere.
mai mult...