Vin Alb - Quinta do Vallado - Prima Branco 2022

Portugalia Douro, Portugalia
Moscatel Galego Branco
Pret
89,00 RON
Garantie SGR
Garantia SGR: Sistem de garantie-returnare pentru reciclarea eficienta a ambalajelor. Garantia de 0.5 lei/ambalaj se restituie la momentul returnarii ambalajului SGR la unul din punctele de returnare RetuRO de pe teritoriul Romaniei.
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete peste fructe de mare carne alba

Fisa tehnica

An
2022
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
12.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Moscatel Galego Branco

Prima Branco 2022 este un vin obtinut din Moscatel Galego Branco de culoare galben auriu . Buchetul din nas este parfumat in care predomina note florale de trandafiri si indicii de menta. Are un gust delicat cu note predominant florale iar postgustul este proaspat si persistent.

Asocieri culinare: salata de fructe de mare, peste si carne de pui.

Rated 4.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


QUINTA DO VALLADO
Crama Quinta do Vallado a fost infiintata in 1716 si este considerata una din cele mai vechi si mai renumite din regiunea Douro. Crama este situata in apropierea oraselului Peso da Régua si a apartinut legendarei Dona Antónia Adelaide Ferreira. Quinta do Vallado a fost transmisa din generatie in generatie apartinand si in prezent familiei Ferreira.

Quinta do Valado se focuseaza in mare parte pe productia de vinuri fortifiate dar are in portofoliu si o gama de vinuri rosii si vinuri albe de foarte buna calitate. De asemenea arealul se intinde pe 65 hectare, 10 din ele fiind alocate viilor vechi plantate in anii 1920 (Vinha da Granja) si anii 1950 (Vinha da Coroa).

mai mult...
Douro
Douro este o regiune vitivinicola din nordul Portugaliei, casa vestitelor vinuri din subregiunea Porto. Arealul isi trage numele de la raul Douro care il strabate de la granita cu Spania pana in subregiunea Porto unde se varsa in Atlantic. Productia de vinuri din Douro se imparte in mod egal intre vinuri fortifiate si vinuri linistite, adesea nefiltrate. In regiunea viticola Douro se planteaza cu precadere soiuri de struguri din care se obtin vinuri rosii, cum sunt: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cao and Tinta Roriz (Tempranillo). Touriga Nacional este cel mai apeciat iar Touriga Franca este cel mai cultivat.

Mai jos gasiti o selectie de vinuri din Douro pe care va invitam sa le incercati!

mai mult...
Moscatel Galego Branco
Moscatel Galego Branco este un soi de strugure alb originar din regiunea viticola Douro, Portugalia. Un vin alb obtinut din soiul Moscatel Galego Branco este foarte dulce si are un nivel de alcool ridicat, asta datorita nivelului de zahar din fruct. Cel mai adesea este folosit in productia de vinuri fortifiate. In Douro, gama de vinuri Moscatel ating cel putin 16.5% alcool, au o aciditate echilibrata si este generos in arome de coaja de lamaie si mandarine invaluite in tonuri florale.
mai mult...