Vin de Porto - Quinta do Vallado - Porto Branco Magnum 1.5L

Portugalia Porto, Portugalia
Moscatel Galego Branco
Pret
227,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
branza proaspata branza maturata ciocolata/desert

Fisa tehnica

Tip
Dulce
Culoare
Alb
Alcool
19%
Cantitate
Magnum 1.5L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Moscatel Galego Branco
Rated 3.90 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


QUINTA DO VALLADO
Crama Quinta do Vallado a fost infiintata in 1716 si este considerata una din cele mai vechi si mai renumite din regiunea Douro. Crama este situata in apropierea oraselului Peso da Régua si a apartinut legendarei Dona Antónia Adelaide Ferreira. Quinta do Vallado a fost transmisa din generatie in generatie apartinand si in prezent familiei Ferreira.

Quinta do Valado se focuseaza in mare parte pe productia de vinuri fortifiate dar are in portofoliu si o gama de vinuri rosii si vinuri albe de foarte buna calitate. De asemenea arealul se intinde pe 65 hectare, 10 din ele fiind alocate viilor vechi plantate in anii 1920 (Vinha da Granja) si anii 1950 (Vinha da Coroa).

mai mult...
Porto
Regiunea Porto din Portugalia este un etalon al celor mai bune vinuri fortifiate din lume. Regiunea face parte din arealul Douro si este lider mondial in materie de vin portughez. Din 1678, productia de vinuri din Porto se axeaza pe vin fortifiat. Nu este o coincidenta faptul ca Port si Porto sunt sinonime in esenta lor deoarece primele sticle de vinuri Port sunt originare din regiunea Porto.

Un vin din Porto veritabil este obtinut din soiuri autohtone cum sunt: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca si Tinto Cão. Portofoliul de vinuri din Porto se imparte in: vinuri tawny si vinuri ruby. In timp ce in cazul vinului ruby procesul de invechire are loc mai mult in sticle decat in baricuri, un vin Tawny autentic va sta la maturat exclusiv in baricuri de stejar. Cele mai bune vinuri Tawny din Porto vor petrece o perioada de 10, 20, 30 si 40 ani in baricuri.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Porto pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Moscatel Galego Branco
Moscatel Galego Branco este un soi de strugure alb originar din regiunea viticola Douro, Portugalia. Un vin alb obtinut din soiul Moscatel Galego Branco este foarte dulce si are un nivel de alcool ridicat, asta datorita nivelului de zahar din fruct. Cel mai adesea este folosit in productia de vinuri fortifiate. In Douro, gama de vinuri Moscatel ating cel putin 16.5% alcool, au o aciditate echilibrata si este generos in arome de coaja de lamaie si mandarine invaluite in tonuri florale.
mai mult...