Vin Rose - Leoube - Love by Leoube Rose 2022

Franta Provence, Franta
Grenache, Cinsaut
Pret
130,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete legume caramelizate branza proaspata branza maturata paste fainoase peste fructe de mare carne alba mezeluri fine ciocolata/desert

Fisa tehnica

An
2022
Tip
Sec
Culoare
Rose
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Grenache, Cinsaut
Rated 4.10 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


Provence
Regiunea istorica Provence este asezata de-a lungul coastei mediteraneene, intre raul Rhone la vest si granita cu Italia la est. Primele mentiuni cu privire la productia de vin provençal dateaza de circa 2600 ani, fiind considerata cea mai veche regiune viticola a Frantei. De asemenea Provence este singurul loc in care accentul cade preponderent pe vinuri rosé.

Relieful divers si clima mediteraneana, completate de soluri calcaroase, sisturi cristaline si roci vulcanice creeaza conditii excelente pentru producerea de vin rosé Provence. Printre cele mai cultivate soiuri de struguri in regiunea Provence gasim: Rolle (aka Vermentino), Ugni Blanc (aka Trebbiano), Bourboulenc, Clairette, Marsanne, Roussanne si Grenache Blanc - la vinuri albe; iar pentru vinuri rosii si vinuri rosé: Ghrenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Cinsault, Counoise, Tannat, Cabernet Sauvignon.

Te invitam sa degusti celebrele vinuri rosé din Provence din portofoliul nostru.

mai mult...
Grenache
Grenache este soiul de strugure rosu extins pe teritoriul Frantei, Spaniei, Australiei si Statelor Unite ale Americii. Este un soi versatil atat in vie, cat si in podgorie, ceea ce explica de ce Grenache este unul din cele mai distribuite soiuri din lumea intreaga. Din punct de vedere semantic, Grenache are sinonime: in Spania i se spune Garnacha, iar in Sardinia Cannonau. Exista presupuneri cu privire la originea soiului, unii spunand ca acesta provine di Sardinia secolului XIV. Plantatii extinse de Grenache se afla in sudul Frantei, pe Valea Rhone-ului si in Provence si Languedoc-Rousillon. Grenache se afla in cupajele clasice Cote-de-Rhone, langa Syrah si Mourvedre, si de asemenea este soiul de baza in renumitul Chateauneuf-de-Pape. Din punct de vedere al aromelor, Grenache este un soi variabil, aromele sale fiind intense, condimentate, cu note de fructe de padure, mai cu seama zmeura.
mai mult...