Vin Rose - Leoube - Origine Rose 2022

Franta Provence, Franta
Syrah, Grenache, Cinsault
Pret
165,00 RON
Cantitate

Fisa tehnica

An
2022
Tip
Sec
Culoare
Rose
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Syrah, Grenache, Cinsault, Mourvèdre
Rated 3.90 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


Provence
Regiunea istorica Provence este asezata de-a lungul coastei mediteraneene, intre raul Rhone la vest si granita cu Italia la est. Primele mentiuni cu privire la productia de vin provençal dateaza de circa 2600 ani, fiind considerata cea mai veche regiune viticola a Frantei. De asemenea Provence este singurul loc in care accentul cade preponderent pe vinuri rosé.

Relieful divers si clima mediteraneana, completate de soluri calcaroase, sisturi cristaline si roci vulcanice creeaza conditii excelente pentru producerea de vin rosé Provence. Printre cele mai cultivate soiuri de struguri in regiunea Provence gasim: Rolle (aka Vermentino), Ugni Blanc (aka Trebbiano), Bourboulenc, Clairette, Marsanne, Roussanne si Grenache Blanc - la vinuri albe; iar pentru vinuri rosii si vinuri rosé: Ghrenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Cinsault, Counoise, Tannat, Cabernet Sauvignon.

Te invitam sa degusti celebrele vinuri rosé din Provence din portofoliul nostru.

mai mult...
Syrah
Syrah este un soi de strugure rosu provenit din Franta, de pe valea Rohne-ului. In lumea noua, strugurele Syrah a fost dezvoltat intr-un vin diferit, numit Shiraz. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Fiind un vin traditional frantuzesc, Syrah exprima in tinerete arome florale, iar odata cu trecerea timpului, acesta dezvolta arome de piper alb si negru, note ierboase, piele si fum.
mai mult...