Vin Rosu - Chateau Grand Peyrou - Saint-Emilion Grand Cru 2019

Franta Bordeaux, Franta
Cabernet Sauvignon, Merlot
Pret
149,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase fructe de mare carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2019
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Expresia terroirului intr-un vin rosu frantuzesc de la Chateau Grand Peyrou.

Saint-Emilion Grand Cru 2019 este un cupaj de culoare rubiniu inchis cu reflexii purpurii in margini. Este obtinut din 80% Merlot, 15% Cabernet Franc si 5% Cabernet Sauvignon, iar strugurii care stau la baza acestui vin rosu provin din vite de vie cu o medie de varsta de 40 ani.

Nasul este elegant, dominat de note de coacaze negre, prune coapte, anason si scortisoara, iar gustul este bine structurat si complex, cu un profil aromatic extrem de savuros. Postgustul este persistent si fructat.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne de pui si rata, vitel la cuptor si legume caramelizate

Maturare: 20 de luni in butoaie de stejar 60% noi

Temperatura optima de servire: 18°C


CHATEAU GRAND PEYROU
Château Grand Peyrou este o crama de familie din Bordeaux care de 3 generatii produce vinuri rosii de calitate exceptionala obtinute din soiurile de struguri Merlot, Cabernet Franc si Cabernet Sauvignon. De altfel, un vin rosu Château Grand Peyrou oglindeste unicitatea terroirului prin aromele sale savuroase, foarte bine structurate.
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...