Vin Rosu - Duluc de Branaire-Ducru - Saint Julien 2018
97JS
96VI
95WE
94JD

Vin Rosu - Duluc de Branaire-Ducru - Saint Julien 2018

Franta Bordeaux, Franta
Cabernet Sauvignon, Merlot
Pret
222,00 RON
Reduceri la volum
Sticla Cantitate Reducere Reducere Economie Ai economisit
6+ 11,00 RON 66,00 RON
30+ phone Suna la 0720 23 23 23 phone Suna la 0720 23 23 23
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot

Un vin bordelez veritabil care surprinde inca de la prima picatura.

Duluc de Branaire-Ducru Saint Julien 2018 este un vin elegant de culoarea rubinului obtinut din 57% Cabernet Sauvignon, 39% Merlot, 3% Cabernet Franc si 1% Petit Verdot. Buchetul din nas este expresiv si complex, dominant de note savuroase de fructe coapte invaluite in indicii de mirodenii. Gustul are o structura complexa si echilibrata, taninuri bine integrate si arome suculente de fructe coapte si mirodenii specifice maturarii in butoaie de stejar. Postgustul este persistent si savuros.

Asocieri culinare: preparate din carne rosie, branzeturi maturate dure si semidure, legume caramelizate, mezeluri fine.

Maturare: butoaie din stejar frantuzesc

Celebrul critic de vinuri, James Suckling, ne recomanda sa-i dam timp vinului pentru a-si atinge potentialul. Cam pana prin 2026, 2027 chiar.


DULUC DE BRANAIRE DUCRU
Château Branaire-Ducru ne spune povestea unei crame 4ème Cru Classé. Ocupand un loc atat de important in lista oficiala a producatorilor din Medoc si Graves "Crus Classés de 1855" aceasta este una din cele mai prestigioase crame din Bordeaux. Cele mai bune vinuri rosii produse de Château Branaire-Ducru sunt obtinute din combinatia clasica de Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot.
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...