Vin Rosu - La Croix Barton - Bordeaux Rouge 2020

Franta Bordeaux, Franta
Cabernet Sauvignon, Merlot
Pret
78,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase fructe de mare carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Soiuri
Cabernet Sauvignon, Merlot

La Croix Barton reprezinta uniunea a doua familii bordeleze manate de aceeasi dorinta: crearea de vinuri bune specifice regiunii Bordeaux. Astfel a luat nastere Bordeaux Rouge 2020, un vin de culoare rosu visiniu cu reflexii grena in margini obtinut din soiurile de struguri Merlot (70%) si Cabernet Sauvignon (30%).

Buchetul din nas este generos in note fructate si minerale iar gustul are o structura complexa si catifelata cu taninuri rotunde si arome fructate completate de indicii de lemn dulce. Postgustul este savuros si persistent.

Asocieri culinare: preparate din carne rosie, legume caramelizate, branzeturi maturate dure si semidure, mezeluri fine

Maturare: cuve de inox si butoaie de stejar

Temperatura optima de servire: 16°C - 18°C


LA CROIX BARTON
Specializata in selectarea celor mai bune crame si “petits chateaux” Grand Cru, SCHRÖDER & SCHŸLER este o companie de familie bordeleza care scrie istorie in lumea specialistilor de vinuri inca din 1739. SCHRÖDER & SCHŸLER este una din cele mai vechi case de vinuri din Bordeaux, iar impreuna cu familia Barton au creat “La Croix Barton”, ce simbolizeaza uniunea celor doua familii prin productia de vinuri Bordeaux, atat rosii cat si albe, de calitate exceptionala.
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Cu toate ca soiul este originar din Bordeaux, Franta, Cabernet Sauvignon a reusit sa se cultive in orice tara producatoare de vin. De asemenea este soiul de strugure cheie in producerea vinurilor de lume noua, cel mai cunoscut in regiuni precum Napa Valley sau Maipo Valley. Indiferent de zona din care provine, un Cabernet Sauvignon isi pastreaza tipicitatea: culoare intensa, taninuri bine structurate, aciditate medie si arome de coacaze negre, mirodenii, lemn de cedru. Utilizat atat in cupaje, cat si in vinuri de soi, in egala masura, Cabernet Sauvignon se intelege foarte bine in cupaje cu mai multe soiuri de struguri. Pe langa clasicul cupaj cu Merlot si Cabernet Franc, un alt cupaj raspandit este cu Malbec, Petit Verdot si Carmenere, in Australia este popular cel cu Shiraz si in Spania si Africa de Sud a devenit un cupaj obisnuit Cabernet Sauvignon - Tempranillo. 
mai mult...