Vin Rosu - Sansilvestro - Barbera DOC Passito Appasimento 2020

Italia Piemonte, Italia
Barbera
Pret
98,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume proaspete legume caramelizate branza proaspata branza maturata paste fainoase fructe de mare carne rosie vanat mezeluri fine ciocolata/desert

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Barbera
Rated 3.90 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


Piemonte
Piemonte este o regiune vitivinicola din nordul Italiei recunoscuta la nivel mondial pentru unele dintre cele mai bune vinuri rosii italiene din soiul Nebbiolo. Soiul Nebbiolo este ingredientul princi pentru 4 vinuri DOCG din Piemonte printre care: Barolo si Barbaresco.  Barolo este un comitat traditional situat pe dealurile Piemontului in nord-vestul Italiei ce se axeaza in mare parte pe vinuri rosii. Podgoriile si cramele (cantine) arealului sunt foarte cunoscute datorita celor mai bune vinuri rosii din Italia create exclusiv din strugurii Nebbiolo. Specificitatea acestor vinuri rosii din Barolo, Italia consta in  aroma “de gudron si trandafiri”, culoarea rubinie, taninuri ferme, aciditate ridicata si nivel ridicat de alcool. Celebrele vinuri rosii Barolo au nevoie de 10 ani pentru a-si imblanzi taninurile. In prezent unii producatori s-au orientat spre “stiluri mai internationale” cu perioade de maturare mai reduse.

In partea de nord-vest a regiunii Piemont vom gasi renumitele vinuri rosii Barbaresco obtinute exclusiv din soiul Nebbiolo. Asemeni unui vin Barolo, specificul acestor vinuri Barbaresco consta in taninuri ferme, aciditate ridicata si necesitatea unei perioade de maturare mai indelungate.

Desi Barolo si Barbaresco au multe puncte in comun, buchetul de vinuri italiene Barbaresco au o expresivitate mai feminina, mai blanda spre deosebire de buchetul de vinuri Barolo care emana o alura mai masculina si mai ferma.

Cele mai cunoscute vinuri din Piemonte sunt: Barolo, Barbaresco si Barbera d'Asti. Terroir-ul se situeaza la poalele Alpilor de Vest care incercuiesc regiunea in nord si in vest creand astfel granita naturala cu Provence, Franta. Piemont este adesea descris ca “Burgundia” Italiei.

mai mult...
Barbera
Barbera este un soi de strugure negru originar din Italia foarte raspandit in regini viticole precum Piemonte, Emilia-Romagna, Puglia, Campania, Sicilia si Sardinia. Un vin obtinut din soiul Barbera are o aciditate relativ ridicata, taninuri rotunde si arome bogate de cirese si prune. Cele mai bune exemplare de vinuri rosii Barbera le gasim Piemonte unde, alaturi de Dolcetto si Nebbiolo creaza cele mai bune vinuri cupajate din regiune.
mai mult...