Vin Rosu - Yalumba - Galway Vintage Shiraz 2020

Australia Barossa Valley, Australia
Shiraz
Pret
89,00 RON
Cantitate

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata paste fainoase fructe de mare carne rosie vanat mezeluri fine ciocolata/desert

Fisa tehnica

An
2020
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
14.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Shiraz
Rated 3.70 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews

Clientrul nu a scris detalii


YALUMBA
Situata in Sudul Australiei, Yalumba a luat nastere in mijlocul anilor 1800. Fondatorul acesteia - Samuel Smith - a decis ca podgoria sa se numeasca “Yalumba”, un nume cu origini aborigene ce inseamna “tot pamantul din jur”. In prezent Yalumba se pozitioneaza in prim plan in industria de vinuri australiene datorita productiei sale de vinuri obtinute din soiuri des intalnite in Australia (Shiraz, Cabernet Sauvignon si Chardonnay) dar si vinuri din soiuri specifice emisferei nordice: Viognier, Sémillon si Sangiovese.
mai mult...
Barossa Valley
Barossa Valley este o regiune vitivinicola extrem de importanta din Sudul Australiei in care vom gasi printre cele mai bune vinuri rosii din Australia. Portofoliul de vinuri din Barossa Valley incepe cu vinuri rosii australiene obtinute din Shiraz. Soiul Voignier este si el prezent in cantitati mai mici dar care impreuna cu Shiraz formeaza un buchet de vinuri rosii cupajate in stilul celebrelor vinuri rosii cupajate din Valea Ronului.

Lista de vinuri din Barossa Valley este imbogatita de soiurile Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Semillon, Riesling, Grenache si Mourvedre. Regiunea are de asemenea o istorie considerabila in materie de vinuri fortifiate iar din acest aspect Cramele Casei Seppeltsfield sunt un bun exemplu din 1878.

Va invitam sa incercati selectia noastra de vinuri din Barossa Valley in randurile de mai jos.

mai mult...
Shiraz
Shiraz este numele dat strugurelui Syrah de catre vinificatorii australieni si a altor producatori din lumea noua. Diferenta majora intre Shiraz si Syrah nu este strugurele, ci modul de vinificare, astfel ca un Shiraz este vinificat intr-un stil ce apartine lumii noi, iar Syrah este vinificat intr-un stil traditional, provenit din Franta. Shiraz este un soi atat de important si simbolic pentru Australia, incat acesta a devenit si cel mai plantat strugure din tara. Avandu-si originile in lumea noua, Shiraz exprima arome intense de fructe, mai cu seama afine, coacaze negre si cirese; acestea sunt accentuate de aromele secundare: ciocolata, piper si condimente.
mai mult...