Stoc epuizat
Vin Alb - Viña Chocalan - New Reserva Chardonnay 2018

Vin Alb - Viña Chocalan - New Reserva Chardonnay 2018

Chile Maipo Valley, Chile
Chardonnay
Produsul nu mai este in stoc dar va recomandam urmatoarele produse:

Fisa tehnica

An
2018
Tip
Sec
Culoare
Alb
Alcool
13.5%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Monosepaj
Soiuri
Chardonnay

Reserva Chardonnay 2018 este un vin deosebit cu aspect limpede de culoare galben auriu, nas generos in note fructate precum pere coapte, pepene si ananas, gust cu o structura densa si aciditatea echilibrata. Aromele de piersica si fructe tropicale sunt mai concentrate lasand loc si pentru nuante subtile de vanilie si toast, iar finalul se resimte proaspat si persistent.

Maturare: 6 luni 80% in tancuri din otel inoxidabil si 20% in baric de stejar


VIÑA CHOCALAN
Vina Chocalan este o crama aflata in celebra zona Maipo Valley si in Malvilla, in valea San Antonio. Crama detine 340 de hectare, fiind situata intr-un microclimat din Maipo Valley. Localizata la 35 de kilometri de Oceanul Pacific, serile sunt racoroase, iar briza marii creeaza un contrast intre zi si noapte, lasand fructul sa se coaca lent. Plantatiile sunt in forma de amfiteatru, astfel ca viile beneficeaza de diferite expuneri la soare, in functie de pozitiile acestuia.  Datorita localzarii in apropiere de doua ape, oceanul si raul Maipo, terroir-ul produce vinuri rosii intense, proaspete si cu aciditate naturala. 
mai mult...
Maipo Valley
Maipo Valley este una din cele mai importante regiuni vitivinicole din Chile datorita palmaresului sau de vinuri de calitate. Situata la sud de capitala- Santiago, Maipo Valley gazduieste cele mai bune vinuri din Chile. Deseori descrisa ca “Bordeaux de America de Sud” , Cabernet Sauvignon este fara indoiala cel mai apreciat soi de vin rosu din Maipo Valley, Chile.

Portofoliul de vinuri chiliene este impartit intre cele trei regiuni viticole ale arealului: Alto Maipo, Central Maipo si Maipo Bajo. Lista de vinuri din Maipo Valley va fi dominata de soiul Cabernet Sauvignon si de Carmenère un soi iconic chilean pentru vin rosu. Lista continua cu Merlot si Syrah pentru productia de vinuri rosii care este completata de vinuri albe obtinute din Chardonnay si Sauvignon Blanc.

Mai jos avem o selectie de vinuri din Maipo Valley pe care va invitam sa le incercati.

mai mult...
Chardonnay
Chardonnay este unul dintre cele mai faimose si plantate soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Cu toate ca cele mai expresive varietati de Chardonnay sunt produse in Burgundia si California, soiul a fost pus in valoare si de producatori din Italia, Australia, Noua Zeelanda si anumite parti din Africa de Sud. Aromele unui Chardonnay sunt greu de descris si difera de la o podgorie la alta; multe vinuri Chardonnay sunt foarte complexe, datorita metodei de producere. Astfel fermentatia malolactica aduce arome untoase si/sau maturarea cotribuie cu note de vanilie, fum si indicii de condimente precum cuisoare sau scortisoara. 
mai mult...