Château Ausone St Emilion Grand Cru 1999 este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii rubinii in margini obtinut din Cabernet Franc si Merlot. Buchetul din nas este expresiv si generos in note de fructe negre de padure, afine, ciocolata amaruie invaluite in tonuri minerale. Gustul este intens, voluminos si matasos bogat in note de fructe negre usor afumate, muguri de pin si subtonuri minerale. Postgustul este savuros si persistent cu indicii de ciocolata neagra.
Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie, vanat si legume caramelizate.
Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.
Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.