Vin Rosu - Chateau Ausone - St. Emilion Grand Cru 1999
97JL
95RP
94CT
92ST

Vin Rosu - Chateau Ausone - St. Emilion Grand Cru 1999

Franta Bordeaux, Franta
Merlot, Cabernet Franc
Pret
3.299,00 RON
Cantitate
Ultimele produse in stoc

Asocieri culinare
legume caramelizate branza maturata carne rosie vanat mezeluri fine

Fisa tehnica

An
1999
Tip
Sec
Culoare
Rosu
Alcool
13%
Cantitate
Standard 0.75L
Mod vinificare
Cupaj
Cutie
Da
Soiuri
Merlot, Cabernet Franc

Château Ausone St Emilion Grand Cru 1999 este un vin de culoare rosu rubiniu intens cu reflexii rubinii in margini obtinut din Cabernet Franc si Merlot. Buchetul din nas este expresiv si generos in note de fructe negre de padure, afine, ciocolata amaruie invaluite in tonuri minerale. Gustul este intens, voluminos si matasos bogat in note de fructe negre usor afumate, muguri de pin si subtonuri minerale. Postgustul este savuros si persistent cu indicii de ciocolata neagra.

Asocieri culinare: branzeturi maturate dure si semidure, preparate din carne rosie, vanat si legume caramelizate.


CHATEAU AUSONE
Château Ausone este o crama Grand Cru classé A din celebra regiune viticola St Emilion, Bordeaux. Aceasta crama de familie dateaza inca din secolul 4 si produce unele dintre cele mai bune si mai scumpe vinuri rosii de Bordeaux obtinute din soiuri de struguri nobili precum Merlot, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc. In prezent, Château Ausone este administrat de Alain Vauthier si fiica lui, Pauline Vauthier, descendenti directi ai familiei Dubois-Challon-Vauthier.
mai mult...
Bordeaux
Situata in sud-vestul Frantei, regiunea Bordeaux nu are nevoie de introducere cand vine vorba de vinuri de calitate. Este una din cele mai importante si prestigioase zone viticole din lume. O mare parte din ceea ce inseamna vinuri de Bordeaux sunt vinuri rosii seci. Cele mai bune vinuri din Bordeaux, dar si cele mai scumpe, sunt cele din subregiunile Haut-Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Margaux, Sauternais, Entre-Deux-Mers.

Soiurile principale folosite in productia de vinuri rosii de Bordeaux sunt: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot. Lista de vinuri autentice din Franta continua cu un palmares de vinuri albe din Bordeaux obtinute din Semillon si Sauvignon Blanc. Revenind la vinul rosu, in Bordeaux avem doua stiluri influentate de pozitia geografica. Asadar avem vinuri de Bordeaux “Left Bank” in care predomina soiul Cabernet Sauvignon, respectiv “Right Bank” in care Merlot este soiul principal din cupaj.

Un vin de Bordeaux autentic poate fi clasificat in mai multe feluri. Unele dintre acestea ne ajuta sa identificam pe cei mai buni producatori regionali de vin. Crus Artisan sunt mici producatori artizani din Médoc, Crus Bourgeois sunt producatorii din Médoc care tin de calitatea si caracterul local al vinului, Crus Classés de Graves este o clasificare a producatorilor din Graves din anul 1953 (revizuita in 1959), Crus Classés de Saint-Émilion clasifica cei mai buni producatori din Saint-Émilion revizuita o data la 10 ani iar Crus Classés de 1855 este o clasificare a producatorilor din Medoc si Graves dar si a celebrelor vinuri dulci din Sauternes si Barsac din 1855.

mai mult...
Merlot
Merlot este un soi de strugure ce provine Franta, regiunea Bordeaux si predomina in vinurile produse in Saint-Emilion si Pomerol. Astazi, Merlot este plantat aproape in toate viile din lume si il mai are ca rival doar pe "fratele sau" Cabernet Sauvignon, originar tot din Bordeaux. Merlot poate fi descris ca un soi rotund, catifelat si usor de baut. Aceasta descriere se datoreaza faptului ca strugurii de Merlot sunt foarte mari, cu pielea subtire, de unde rezulta numarul scazut al taninurilor si astringenta scazuta. Din aceste motive, Merlot este folosit foarte des in cupaje, cu rolul de a inmuia vinurile prea taninoase.
mai mult...